luni, 25 iunie 2012


MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

Str. Cristian Popişteanu, nr.1-3, sector 1, cod 010024, Bucureşti
Serviciul de presă: tel: (+4) 021 307 2514; Fax: 307 2513
Bucureşti, 05-06-2012

Comunicat de presă
Cheltuielile privind asistenţa medicală de urgenţă ar putea fi finanţate din bugetul de stat, conform propunerilor la proiectul noii Legi a Sănătăţii


Cheltuielile privind asistenţa medicală de urgenţă ar putea fi finanţate din bugetul de stat, conform propunerilor la proiectul noii Legi a Sănătăţii
“Sumele colectate prin asigurările de sănătate nu acoperă în prezent pachetul de bază de servicii medicale. În condițiile actuale, nu avem în vedere creșterea contribuției la asigurările de sănătate. Pentru definirea pachetului căutăm alte soluţii, iar una dintre acestea este aceea de a prelua asistenţa medicală de urgenţă în totalitate la bugetul de stat. Preluarea se va realiza odată cu trasferarea unei serii de servicii medicale către asigurările de sănătate, deoarece acordarea acestora nu este condiţionată de calitatea de asigurat. În prezent, sunt acoperite de bugetul de stat doar cheltuielile unităţilor de primiri urgenţe şi cele cu rezidenţii, dar vrem să extindem aria,”, a declarat, astăzi, dr. Vasile CEPOI, ministrul Sănătăţii în timpul întâlnirii.
Dr. VASILE Cepoi, ministrul Sănătăţii a fost prezent, astăzi, la deschiderea seminarului cu tema “Unităţi de Primiri Urgenţe. Prezent şi Viitor- Problema aglomerării în unităţile de primiri urgenţe din România”.
În timpul întâlnirii, ministrul Sănătăţii a declarat că una dintre problemele importante ale asistenţei medicale de urgenţă rămâne supraaglomerarea unităţilor de primiri urgenţe.
“Este un fenomen cu care se confruntă sistemele de sănătate din întreaga lume. Pe lângă acoperirea cheltuielilor de la bugetul de stat, una dintre soluţii rămâne aceea de respectare a criteriilor deja existente de internare. Dar pentru acest demers este nevoie de un control profesionalizat şi de intervenţia asupra factorilor externi care determină supraaglomerarea, ca de exemplu asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare, depistarea precoce a unor boli cronice”, a declarat astăzi dr. Vasile CEPOI, ministrul Sănătăţii la acelaşi eveniment.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu