joi, 14 iunie 2012

Interviu cu Aaron Palmer, Rain International: Cu relațiile pe care le au românii în alte țări pot beneficia de avantajul de a fi primii pe piață


Un adevărat veteran în industria de network marketing, managerul general pe Europa al Rain International, Aaron Palmer, ne-a oferit un interviu în exclusivitate pentru MLM News. Ce crede acesta despre mlmiștii români, de ce o companie nouă, dar puternică și cu o strategie clară, a decis să se dezvolte din Estul Europei și mai ales din România și ce avantaje pot avea românii de pe urma acestei strategii de extindere – toate acestea, dar și alte amănunte interesante le puteți afla din interviul de mai jos:
MLM News: Vă rugăm să vă prezentați, pentru început, și, desigur, prezentați-ne pe scurt și compania dvs. Am dori să aflăm în special de ce network marketing și de ce Rain International.
Aaron Palmer: Sunt Aaron Palmer și sunt managerul general pe Europa al companiei Rain International. Sunt în industria de network marketing de la 17 ani – acum am 40! Eram încă la liceu când lucram după ore în fabrica bunicului meu care producea tablete din plante și suplimente de vitamine. Ceva mai târziu, cu o diplomă universitară în Relații Internaționale și experiență, am început să lucrez pentru una din marile companii de network marketing care a pornit în anii 1990 și m-am ocupat de aducerea produselor acestei companii pe piețele din vestul Europei și ulterior pe piețele din centrul și estul Europei și în țările din Balcani. Mi-am mutat familia la Budapesta și am început dezvoltarea companiei în această zonă. Până la terminarea contractului când urma să mă întorc în SUA împreună cu familia mea, m-au cucerit viața și munca în această zonă. Îmi place libertatea pe care ți-o oferă network marketingul – posibilitatea de a-ți putea crea propriul viitor fără greutățile pe care economia și locurile de muncă tradiționale le pun pe umerii oamenilor. Îmi place ideea că în network marketing ORICINE, muncind cum trebuie și având dorința de a avea succes, poate ajunge la independență financiară. Pentru mine, asta este definiția libertății – posibilitatea de a-ți crea propriul viitor, acest lucru depinzând în totalitate de efortul pe care îl depui. Îmi place să lucrez cu oamenii și să le ofer această oportunitate via network marketing.
Îmi place Rain International în primul rând pentru conceptul său unic vizavi de sănătate (studiile și cercetările științifice despre semințe care stau la baza acestor produse de sănătate) și în al doilea rând, dar la fel de important, ideea de a putea crea o companie cu adevărat inovativă care nu numai că îi ajută pe oameni pe partea de sănătate și financiară, dar care să pornească din această regiune a lumii pe care eu o consider căminul meu.
MLM News: Ce are produsul dvs., Soul, special? Spuneți-ne ceva despre baza sa științifică.
Aaron Palmer: Este simplu și elegant ca explicație, dar este cu adevărat remarcabil din punct de vedere al cercetărilor științifice care au dus la apariția sa. Pe scurt, SĂMÂNȚA este sursa conținutului puternic nutritiv al fructelor și legumelor, iar când găsești o cale de a extrage nutrienții din sămânță (care este de până la 20 de ori sau chiar mai concentrată decât pulpa fructului sau coaja)  și să îi aduci într-o formă care să poată fi asimilată ușor de organism, atunci poți avea un produs care să aducă beneficii fantastice întregului organism.
MLM News: De la începutul anilor 1990, piețele din Europa de Est și Centrală au crescut fenomenal. Accesul rapid și facil la produsele de calitate superioară din vest, combinat cu dorința oricărei persoane de a-și asigura o situație financiară, reprezintă motivul-cheie al acestei creșteri, afirmă Maurits Bruggink, directorul executiv al Asociaţiei Europene a Vânzărilor Directe. Este acesta motivul pentru care Rain International și-a stabilit sediul în estul Europei? De ce ați decis să vă dezvoltați afacerea din est? Și, în special, de ce din România? Noi cel puțin nu știm o dezvoltare similară a unei companii în Europa și o oportunitate similară pentru România.
Aaron Palmer: Ceea ce spune domnul Bruggink este foarte pertinent. Am pornit de aici datorită afinității pe care partenerul meu (președintele companiei noastre) Byron Belka și cu mine o avem față de această zonă a Europei. Eram în ultimul an de liceu în 1989 când a căzut Zidul Berlinului, iar ca student, extrem de interesat de politică și relații internaționale, am fost uimit de drama care se dezvăluia la televizor și în ziare a oamenilor care smulgeau realmente cătușele comunismului și făceau primii pași spre un nou viitor care oferea libertate și schimbările și responsabilitățile aduse de aceasta. Nu a fost ușor sau perfect sau un succes peste noapte pentru români sau unguri sau polonezi sau cehi și, asemeni oricărei tranziții, au fost dificultăți, dar să urmărești aceste țări cum au făcut față timpurilor și dificultăților te influențează. Am trăit, am muncit și am studiat în Budapesta ulterior în 1993, mi-am întâlnit soția aici și am asistat îndeaproape la toate acele schimbări și progrese. Când mi-am început cariera în network marketing am gravitat în mod firesc în jurul acestei zone, aici am avut succes și bucuria sinceră de a urmări oameni schimbându-și viețile cu ajutorul network marketingului, astfel încât când a apărut ocazia de a lucra cu o companie nouă care ne-a oferit oportunitatea de a dezvolta întâi această zonă (cu toate beneficiile care vin din faptul că ești primul pe piață) am acceptat și am venit aici cât de repede am putut. Aveam un contract cu o altă companie în Elveția, unde locuiam împreună cu familia, la care am renunțat încântat să mă întorc în Europa Centrală și de Est pentru a lucra cu Rain. Sunt incredibil de norocos și onorat să fiu aici.
MLM News: Cum vi se par distribuitorii din Romania? Sunt diferiți? Aveți vreo recomandare pentru ei ca veteran al acestei industrii?
Aaron Palmer: Noi, ca echipă corporativă Rain, ne străduim să prezentăm posibilitățile și beneficiile companiei și produselor noastre unui număr cât mai mare de oameni, dar creșterea și succesul în network marketing vine cu sprijinul liderilor de succes care transmit pregătirea, viziunea și mesajul celorlalți parteneri, creând o rețea puternică bazată pe relații personale. Deci în mod firesc noi căutăm lideri puternici care să ne ajute să creăm și să antrenăm lideri puternici. Și avem câțiva aici în România, și prin eforturile lor, cu sprijinul companiei și cu o viziune comună vom continua să ne dezvoltăm și să ne consolidăm în România. Am descoperit români foarte muncitori, foarte DORNICI de succes și hotârâți să își construiască o viață mai bună. Asta e cel mai important pentru mine. O persoană obișnuită să învingă obstacolele, indiferent dacă acestea sunt de natură politică sau birocratică, se mișcă foarte bine în această afacere, pentru că a învățat să nu lase dificultățile să îi stea în cale. Admir etica modului de lucru de aici.
MLM News: Care este piața Rain care se dezvoltă cel mai puternic la nivel mondial?
Aaron Palmer: Ca manager general pe Europa și persoană care trăiește aici, în mod firesc aș vrea să spun Europa Centrală sau de Est. Dar sincer ne dezvoltăm bine pe toate piețele și foarte puternic, de asemenea, în Asia de Sud-Est. Dar sunt încântat să știu că atunci când piețele vor exploda și vom ajunge ca și companie la un miliard de dolari, liderii noștri de top vor fi de aici și originari din această zonă. Cu ACEST LUCRU mă trezesc în minte dimineața!
MLM News: Ce planuri de dezvoltare aveți?
Aaron Palmer: Să construim aici, să dezvoltăm piețele din România, Ungaria, Serbia, Ucraina și apoi, cu o poziție solidă, stabilă să ne extindem în Europa de Vest. Recent am pornit “în prelansare” Germania și Marea Britanie și, cu relațiile pe care românii le au în alte țări pot beneficia într-adevăr de avantajul de a fi primii pe piață.
MLM News: Când intenționați să introduceți produse noi?
Aaron Palmer: Lucrăm la câteva produse noi. Asta nu se întâmplă peste noapte și vom așepta până când toată baza științifică necesară este fnalizată și pusă la punct. Este vorba despre mult mai mult decât a face un produs din mai multe semințe. Cercetările științifice din spatele produsului SOUL, produsul nostru emblematic, au durat zeci de ani! Desigur, avem un program și lucrăm intens la următorul nostru mare produs. Va fi uriaș. Dar nu pot să dau în vileag acest secret acum :).
MLM News: Am citit că Ervin Katona, cel mai puternic om din lume, s-a înregistrat în Rain. Adică este distribuitor Rain?
Aaron Palmer: Este corect. Ervin a intrat în echipa noastră din Voivodina, Serbia. Îi place energia și amestecul nutrițional puternic pe care îl oferă SOUL și îl recomandă partenerilor săi în sala sa de gimnastică din Subotica, în antrenamentele și competițiile sale. Este un distribuitor Rain cu niște sponsori și un upline deosebiți!
Sursa articolului  MLM News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu