luni, 25 iunie 2012


MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

Str. Cristian Popişteanu, nr.1-3, sector 1, cod 010024, Bucureşti
Serviciul de presă: tel: (+4) 021 307 2514; Fax: 307 2513
Bucureşti, 08-05-2012

Comunicat de presă
Vasile CEPOI, noul ministru al Sănătății


“Îmi propun să continuu reforma în Sănătate şi o serie de proiecte începute în Ministerul Sănătăţii”, a declarat, astăzi, ministrul Sănătăţii Vasile CEPOI cu ocazia ceremoniei de predare-primire a mandatului.
Noul ministru al Sănătăţii a mai spus că, în perioada scurtă de mandat pe care o are la dispoziţie, are în vedere finalizarea elaborării Legii Sănătăţii, obiectiv pentru care a şi preluat anul trecut funcţia de secretar de stat.
„Vreau ca la începutul lunii iunie să prezint Guvernului noua formă a Legii Sănătăţii, pentru ca, la sfârşitul lunii, să putem lansa în dezbatere publică forma scrisă a acestui proiect. Vom duce mai departe colaborarea cu toţi cei interesaţi de acest proiect, fie că este vorba despre societatea civilă, fie că discutăm despre profesioniştii din sistem”, a declarat CEPOI.
De asemenea, un alt obiectiv important, îl va reprezenta continuarea activităţilor de prevenţie. În acest sens, echipa Ministerului Sănătăţii îşi propune demararea, la începutul lunii iulie a.c., a programului de depistare a cancerului de col uterin.
Asigurarea în spitale a medicamentelor ieftine, pentru care producătorii şi distribuitorii nu mai prezintă interes comercial şi nu le mai furnizează în sistem, va reprezenta o prioritate urgentă a ministrului Sănătăţii şi a echipei acestuia.
Nu în ultimul rând, ministrul Sănătăţii,  Vasile CEPOI a declarat, astăzi, că va încerca să promoveze mai multă transparenţă şi comunicare în sistemul sanitar, în special în ceea ce priveşte colectarea şi cheltuirea fondurilor publice, în beneficiul pacienţilor, dar şi a celor care lucrează în acest sistem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu