marți, 26 iunie 2012

in contextul actual al expansiunii economice rapide, este mai ușor ca niciodată să începi o afacere de succes, susține Brian Tracy


Este nevoie să te concentrezi asupra a trei componente-cheie:
  1. În primul rând, trebuie să găsești afacerea potrivită pentru tine. Următorul pas este să fii pasionat de această afacere, iar al treilea, să fii dispus să investești timp și efort înainte de a vedea rezultatele muncii. 74% din milionarii americani contemporani și-au construit ei înșiși afacerile de succes. Foarte interesant, mulți dintre aceștia nu avuseseră înainte o afacere. Nu trebuie să ai experiență în antreprenoriat, ci să înveți tot ce e nevoie despre afacerea ta și apoi să aplici în timp ce o dezvolți. O călătorie de o mie de leghe începe cu primul pas, a spus Confucius. Cea mai importantă calitate necesară ca să începi și să-ți dezvolți propria afacere de succes este curajul.
  2. Fă-ți o carieră din pasiunile tale. Pasiunea este factorul critic ce determină succesul unei afaceri. De fiecare dată când vezi ceva împlinindu-se, găsești un “monomaniac” care are o misiune, spune Peter Drucker. Fiecare afacere are nevoie de un campion dedicat care trăiește și respiră succesul acelei afaceri sau al acelui proiect.  Unii oameni încep o afacere vânzând produse pe care le-au folosit și le-au plăcut în mod special. Alții pentru că sunt pasionați de tehnologia care se află la baza acelei afaceri. Unii oameni încep o afacere pornind de la propriile hobby-uri. Gândește-te ce produse și servicii te atrag cel mai mult.
  3. Când începi o afacare, cele mai importante lucruri de care ai nevoie le ai deja: energie, imaginație și disciplină. Depinde de tine să faci munca pentru a produce rezultate. Depinde de tine să iei decizii-cheie, să te întâlnești cu clienții și să faci vânzări.  Depinde de tine să îți respecți angajamentele și promisiunile. O mare instituție este umbra unui singur om, spunea Ralph Waldo Emerson. Același lucru se întâmplă și în cazul unei organizații mai mici. Tu ești afacerea.  Afacerea este oglinda caracterului și abilităților tale. Afacerea ta îți arată ție și lumii cine ești.  Nu a fost niciodată un moment mai bun să ajungi la independență financiară printr-o afacere proprie. Poți să te foloseși de experiența a mii de antreprenori, de cărți și cursuri. Poți să devii un om de afaceri de succes pur și simplu făcând ceea ce au făcut și alții înaintea ta. Nu există limite în afară de cele din imaginația ta.
Sursa: Succes.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu