sâmbătă, 23 iunie 2012

Tu cum te descurci cu temperaturile acestea... sahariene?


E greu si foarte multi oameni de business si de vanzari nici nu stiu ce este si ce nu este permis in tinuta business atunci cand e extrem de cald.

Vad pe strada si in cladirile de birouri variante vestimentare care mai de care mai fistichii si cred ca multi se imbraca, pur si simplu,“dupa ureche”.

Asa ca daca vrei sa ai cu tine mereu o tinuta business, de om serios, atunci incearca sa respecti cat mai bine recomandarile urmatoare:

1. Cu cat iti arati mai mult trupul, cu atat arati mai putin business.

Iar asta e valabil indiferent daca vorbim de materiale textile transparente sau de materiale textile... insuficiente! :)

Datorita caldurii, exista tendinta generala de a ne “dezgoli” cat mai mult. Din pacate, aceasta tinuta lejera nici nu-ti tine in mod obligatoriu racoare si nici nu te ajuta sa transmiti rapid clientului imaginea unei persoane serioase careia sa-i poata incredinta nevoile si banii sai.

Deorece hainele trebuie sa-ti fie mereu calcate si curate iti recomand sa porti haine de stofa subtire (eventual in amestec cu poliester) si din bumbac, inul sifonandu-se extrem de repede.
6 2. Culorile business sunt, in continuare, alb, negru, bleumarin, gri si bleu.

Stiu ca si cremul este foarte prezent prin birouri, insa in niciun caz nu trebuie sa te gandesti ca imprimeurile mari, hawaiene, ori culorile extravagante ar putea fi o varianta de tinuta office.

Pantalonii deschisi la culoare, din pacate, nu sunt considerati business si, cu parere de rau, trebuie sa-i porti doar dupa program. (In cazul in care sofezi mult si soarele iti incinge picioarele datorita culorii inchise a pantalonilor, tine mereu in masina o panza alba pe care sa pui peste picioare imediat ce te urci la volan.)

3. Incaltamintea decupata este interzisa atat la barbati, cat si la femei.

Oricat de frumoase si de comode ar fi sandalele, ele sunt interzise. Insa incaltamintea clasica perforata este deseori acceptata.
4. Ce nu este sigur tinuta business:

Pentru femei: bluzitele care lasa umerii sau spatele dezgolit, decolteurile generoase, fustele mini si papucii.

Pentru barbati: pantalonii scurti, camasa cu maneca scurta (mai ales cea purtata cu cravata!), camasa descheiata la mai mult de un nasture la gat si cu manecile suflecate.

5. Sacoul pentru ambele sexe si cravata pentru barbati sunt obligatorii.

Acesta mi se pare cel mai greu sfat de urmat referitor la tinuta business.

Insa si aici exista varianta de a “pacali” regula tinand mereu in masina sau la birou un sacou si o cravata gata sa le pui atunci cand e “musai” sa faci o buna impresie clientului tau. Sau managerului tau! :)
 6. Fixeaza-ti intalnirile importante la prima ora a diminetii.

In masura in care acest lucru este posibil, evita intalnirile din mijlocul zilei, mai ales daca trebuie sa te deplasezi. Pentru a fi impecabil si fresh atunci cand clientul te vede pentru prima oara este de preferat sa te intalnesti cat mai de dimineata.

Sper ca am reusit sa-ti ofer cateva informatii de ajutor in aceste zile de cuptor. Avand de facut vanzari indiferent de vitregia vremii si avand obligatia de fi mereu prezentabili si in tinuta business, cu siguranta recomandarile de mai sus, daca le vei pune in practica, te vor sustine in eforturile tale de a face cat mai multe vanzari profitabile!

Toate cele bune, spor in toate, dar mai ales la... bani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu