vineri, 25 mai 2012

Toti oamenii sunt si au exact ceea ce merita


Ca romani, avem cateva mari deficiente care nu se vor rezolva de pe o zi pe alta. De exemplu.. suntem incapabili sa fim conducatorii propriului nostru neam.
Am dovedit asta, suntem extrem de cruzi, corupti, avizi de putere in momentul in care ajungem sa dam directive. De aici la sansa ridicata de a avea un potential dictator in fiecare din noi este doar un pas.
Criticam pe cei aflati la conducerea noastra, dar in momentul in care noi am fi acolo, am face exact aceleasi lucruri, impotriva oamenilor si pentru noi insine (intr-un mod mai mult sau mai putin pervers,  mai mult sau mai putin constient).
In acelasi timp avem un talent nativ sa ne lamentam. Da, cateodata suntem autoironici, dar Dumnezeule (!).. ce ne place sa ne lamentam. Probabil ca si de-asta ne meritam conducatorii pe care ii avem.
Viata, familia, prietenii, vremea, traficul, jobul, seful, salariul.. toate astea sunt, de exemplu, motivele din cauza carora noi nu ne putem atinge “potentialul”. Cand ne lamentam, cautam scuze si ne pozitionam drept victime. Odata ce suntem victime, nu mai avem nicio putere, deci putem sa o frecam aiurea.
Toti prietenii pe care ii am si care au succes sunt adeptii ideologiei ‘selfmade’. Au hotarat ca e prea multa lamentare in jur si au decis sa ia propriile fraie in maini. Au studiat cum gandesc oamenii care au putere de decizie in viata lor, oamenii care au reusit.. si au inceput sa le imprumute gandirea.
Sunt adeptii ‘selfmade’ pentru ca VOR ca sa fie mai buni, sa obtina rezultate, sa aduca valoare celor din jur.
De criticat, toti pot critica.
De aratat cu degetul, toti pot arata cu degetul.
De certat pe lucruri marunte, toti se angreneaza in astfel de lupte fara miza.
Puterea unui om este insa tocmai puterea de a vedea dincolo de energiile pierdute pe activitati derizorii. Un ahtiat dupa critica si cearta va incerca sa te traga in lupta cu el. Este modul lui de exprimare. Majoritatea oamenilor, cand este provocata.. raspunde imediat provocarii.. Un om care crede ca isi poate scrie singur destinul va merge mai departe si il va lasa pe ahtiat dupa critica si cearta… sa se lupte singur.
Din pacate ceea ce ne este prezentat la televizor este modelul dupa care ne luam. Toata lumea se cearta, toata lumea critica, toata lumea este specialista.. pe ce face gresit celalalt.
Ajungem sa credem ca pentru a avea succes trebuie sa facem cat mai multa galagie..
O sa te rog sa incerci sa deschizi ochii si sa cauti acei oameni care au atins excelenta sau sunt in cautarea ei. Nu o sa ii gasesti la televizor. Dimpotriva, sunt prea ocupati ca sa isi faca treaba si sa aduca in continuare valoare, sa se imbunatateasca continuu.
Personal cunosc tineri de pana in 30-40 de ani, romani, milionari in euro.. si de care tu nu ai auzit niciodata. De ce? Pentru ca sunt mai ocupati sa aduca valoare si sa isi traiasca viata.. decat sa se laude ca aduc valoare si ca isi traiesc viata.
Insa ce ii diferentiaza pe acesti oameni de succes “invizibili” pentru ‘lamentatori’ .. este ca acesti oameni de succes stiu ca TOTI, dar absolut toti oamenii SUNT “selfmade”. Ei au constientizat cel mai bine acest lucru si s-au pus pe treaba.
Ceilalti raman negativisti, intriganti, certareti, cautand ce gresesc ceilalti si de ce ei sunt mai buni sau ar face mai bine (fara sa o faca insa).
Cei care stiu ca sunt stapanii propriului lor destin.. cand au o problema, cat de grea.. pun totul pe hartie, toate circumstantele, vad ce este de facut in continuare, ce rezultate vor.. si se pun pe treaba.
Ceilalti accepta si se lasa dusi de val, asteptand rezultatele din exterior si salvarea de la divinitate sau de la acel cineva de care se vor lovi din intamplare, cand merg pe strada.
Toti oamenii sunt si au exact ceea ce merita.
Cand accepti aceasta fraza cu adevarat, de abia atunci poti merge inainte.
Cu prietenie,
Daniel Zarnescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu