duminică, 6 mai 2012

5 Obiceiuri Ale Oamenilor Bogati


5 Obiceiuri Ale Oamenilor Bogati
Suntem fascinati de prosperitate. Ii admiram pe oamenii instariti, care detin averi impresionante, si visam ca intr-o zi sa ne permitem la randul nostru luxul de a calatori in destinatii mirifice, de a gusta mancaruri exotice, de a avea masini superbe, case imense si luminoase si haine semnate de designeri celebri. Ne dorim bunastare, putere, admiratie, recunoastere.
Multi dintre noi insa, vor ramane doar cu visele. De ce? Pentru ca nu au habar ce se intampla in spatele cortinei. Pentru ca percep gresit ideea de bunastare. Privim bogatia la modul superficial, fara sa stim ca aceasta nu se rezuma doar la a avea sau la a face bani pe banda rulanta. Bogatia se refera la a sti cum sa-ti construiesti prosperitatea, la a sti cum sa-ti pastrezi banii si, cel mai important, la a sti cum sa ii cheltuiesti cu intelepciune.
Nu am bani, dar vreau sa fac. Traiesc cu convingerea ca merit abundenta. M-am intrebat de nenumarate ori ce pot face pentru a avea parte de prosperitate si de ce oare inca nu atrag ceea ce imi doresc pe acest plan? De curand am realizat ca nu este suficient doar sa iti doresti si sa visezi. Am aruncat o privire in interior si am ajunus la concluzia ca nu este benefic sa ma plang, dar este imperios necesar sa actionez in acest sens.
Asadar, m-am hotarat sa ma informez pentru a sti ce este necesar sa fac ca sa primesc ceea ce imi doresc si simt ca merit. Si ce altceva ar fi mai potrivit pentru inceput decat un studiu al obiceiurilor oamenilor prosperi? Vreau sa impartasesc cu tine aceste informatii , deoarece cred cu tarie ca fiecare dintre noi merita pe deplin sa cunoasca prosperitatea, abundenta, bogatia.
Prin urmare, iata care sunt cele mai sanatoase obiceiuri ale oamenilor bogati si cum ti le poti insusi:
Cunosc diferenta dintre investitie si pierdere. Cel mai fundamental aspect al prosperitatii consta in a sti care este diferenta dintre investitie si pierdere. O masina, chiar daca este de colectie, reprezinta o pierdere. Platesti impozit, carburant, si te costa bani frumosi intretinerea ei. O casa poate fi ori investitie, ori pierdere, in functie de potentialul ei. Spre exemplu, o casa cumparata in rate, nu reprezinta o investitie, contrar gandirii generale. Casa este estimata la o anumita valoare, iar suma pe care o platesti catre banca este mult mai mare decat valoarea imobilului. Daca in schimb ai o casa pe care o inchiriezi, atunci ea reprezinta un profit.
Muncesc din greu si sunt intelepti in privinta finatelor. Nu cheltui banii economisiti timp de cateva luni pe ceva pe care consideri ca “il meriti”. Intreaba-te inainte daca chiar ai nevoie de “ceva-ul” respectiv. Te ajuta sa te dezvolti ca persoana? Te ajuta sa iti extinzi afacerea? Ai anumite beneficii de pe urma acestei achizitii sau cumperi doar pentru a-ti astupa golurile interioare?
Traiesc sub posibilitatile lor finaciare si nu isi etaleaza bogatia. Daca sa spunem castigi 1000 de euro pe luna, traieste ca si cum ai castiga 700 si economiseste restul. A trai bine sub posibilitatile tale adevarate nu inseamna a trai saracacios, inseamna a trai precaut, pregatit sa intampini potentiale dificultati care s-ar putea ivi in cale. Iar acest lucuru iti ofera un sentiment de confort si stabilitate, si de asemenea iti cultiva modestia si simtul responsabilitatii.
Sunt rabdatori in ceea ce priveste evolutia lor. Majoritatea celor instariti nu au facut avere peste noapte. Ar fi minunat daca ne-am culca saraci si ne-am trezi bogati, dar din nefericire nu exista niciun pestisor auriu care sa ne indeplineasca astfel de dorinte. Trebuie sa ai rabdare, sa fii perseverant, sa muncesti din greu si sa inveti diferenta dintre a investi si a cheltui.
Invata continuu si tintesc mereu catre mai mult. Chiar daca ti-ai terminat studiile formale, nu renunta la a invata. Continua sa studiezi informal sau urmeaza o alta facultate, master, sau orice consideri ca te ajuta sa iti construiesti prosperitatea.
Aceste 5 obiceiuri constituie un mod de viata, iar acest mod de viata face diferenta intre oamenii care sunt prosperi si oamenii care par prosperi.
Ramai alaturi de mine in aventura catre prosperitate. Si daca stii si alte obiceiuri ale oamenilor bogati, te rog nu te sfii sa le impartasesti cu noi. Nu uita, cu totii meritam abundenta si exista suficiente resurse pentru toata lumea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu