miercuri, 9 mai 2012

Cele mai bune legume verzi


Cele mai bune legume verzi
Toată lumea vorbeşte de efectele benefice sănătăţii pe care le au legumele verzi în general. Cu toate astea, cei mai mulţi dintre noi evităm pe cât posibil consumul de asemenea alimente sănătoase. Legumele verzi sunt o categorie care este destul de neglijată dar care ar merita mult mai multă atenţie din partea noastră.

1. Broccoli
Este considerată o legumă-minune pentru că există dovezi conform cărora previne îmbolnăvirea cu cancer. Mai este recomandată şi celor care suferă de boli de inimă. Leguma este “împachetată” cu cantitatea ideală de fier pentru cei care suferă de anemie. Poate fi servit simplu, fiert, astfel încât să nu se piardă nimic din toate substanţele nutritive pe care le conţine.
2. Varza
Banala varză prezintă o mulţime de beneficii pentru sănătate. Este în regulă dacă se serveşte crudă sub formă de salată sau fiartă pentru a nu înlătura substanţele nutritive.
Primii care beneficiază de calităţile consumului de varză sunt ochii dar şi pielea, asta deoarece conţine vitamina A. Tot la beneficii trecem în revistă şi ajutorul pe care acest aliment îl dă plămânilor şi stomacului, luptând şi împotriva cancerului de colon şi de prostată.
Nu este de neglijat nici iodul pe care îl conţine, atât de necesar pentru dezvoltarea musculaturii.
3. Fasole boabe
Boabele de fasole fierte pot fi strecurate printre frunzele unei salate, fiind o foarte bună modalitate de a obţine substanţele nutritive de care ai nevoie. Ele sunt bogate în vitamina C şi dacă puneţi lângă câteva frunze de varză proaspete aveţi deja trei sferturi din doza zilnică de vitamina C necesară.În plus, mai conţine vitaminele A,B şi E, precum şi calciu, fier şi potasiu.
4. Spanac
Dacă Popey îl consuma şi crescuse voinic, sănătos şi puternic, este clar că merită atenţia noastră. Lăsând gluma la o parte, această legumă chiar conţine o serie de substanţe bune pentru organis, cum ar fi carotenoizii care ajută la prevenirea cancerului. Unde mai pui şi vitamina C şi A care ajută la vedere dar şi la păstrarea unei pieli sănătoase.
Nivelul ridicat de potasiu este benefic pentru cei care suferă de tensiune. Într-adevăr întăreşte musculatura, poate nu chiar ca în celebrele desene animat, şi în plus ajută la vindecarea anemiei.
5. Salata verde
În funcţie de soiul din care face parte, substanţele nutritive conţinute variază. Dintre “verzituri”, salata verde este, se pare, cea mai sănătoasă, oferind vitaminele A,B şi C, acid folic, mangan dar şi crom. Pentru doamne şi domnişoare salata verde este ideală ţinând cont că are un nivel scăzut de calorii.
Ajută la formarea sângelui deoarece este o sursă bună de fier şi, dacă nu era de ajuns, mai conţine magneziu, vital pentru creier şi nervi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu