vineri, 18 mai 2012

Dubai. Stiati ca…


Dubaiul isi datoreaza boom-ul economic resurselor de petrol si gaz natural? Strategia de dezvoltare a fost foarte bine pusa la punct, stiind ca resursele sunt epuizabile, accentul a fost pus pe turism. Prețul relativ scazut al materiilor prime, clima caldă ce durează pe aproape tot anul, minunile arhitecturale precum Burj al-Arab și Insula Palmier și atitudinea prietenoasă a locuitorilor au făcut ca Emiratele Arabe Unite să fie denumite Hong Kong-ul sau Singaporele Orientului mijlociu.

…mai mult de 15% din macaralele lumii se afla in Dubai?
…numarul locuitorilor Dubaiului este mai mic decat muncitorilor in constructii? Dubaiul a atras atentia lumii datorita cladirilor de proportii foarte mari. Dar acest lucru a atras atentia si celor care lupta pentru drepturile omului, privind forta de munca numeroasa ce provine din Asia de Sud. Aproximativ jumatate din populatia Dubaiului intelege indiana.
…aici se afla cel mai luxos hotel al lumii? Hotelul Atlantis – rezidenţă de lux din oraşul Dubai, care şi-a primit primii vizitatori în august 2008 – este înconjurat de apele calde ale Golfului Arabiei. Arhitectura lui se bucură de admiraţia specialiştilor din lumea întreagă, iar locul unde se află face să îi crească prestigiul.
…in Dubai se afla cea mai mare insula artificiala din lume? Dubai-ul se poate mandri cu cea mai mare insula artificiala din lume care a costat 12 miliarde de dolari. Pentru constructia insulei au fost folosite 94 de milioane de metri cubi de nisip si 7 milioane de tone de roca. In acest paradis plutitor au fost fost adusi chiar si 28 de delfini si a fost recreat un recif.
…Dubaiul este renumit si pentru metroul sau? Metroul din Dubai are renumele de a fi nu numai cel mai bine computerizata linie din lume, dar si cea mai eleganta. Acesta a costat in jur de 8 miliarde de dolari, iar intretinerea lui se aproximeaza la 1 miliard pe an.
…aici se afla si cea mai inalta cladire din lume? Dubaiul se mandreste cu inca o minune a lumii: cea mai inalta cladire ridicata vreodata: 828 metri. Este un zgarie-nori gigant, de 1,5 miliarde de dolari, care devine, astfel, noul simbol al emiratului si se numeste Burj Dubai. Construcția a început la 21 septembrie 2004, exteriorul fiind finalizat la 1 octombrie 2009; clădirea a fost inaugurată oficial la data de 4 ianuarie 2010.
Costurile totale ale proiectului au fost de 1,4 miliarde de dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu