joi, 31 mai 2012

Stiati ca Dunarea?


Cu o lungime totala de aproximativ 2.850 de kilometri, Dunarea este al doilea fluviu ca lungime din Europa (dupa Volga, Rusia, 3.690 km) si al 29-lea din lume? Avand in vedere ca Volga strabate doar Rusia, tara nemembra UE, Dunarea este cel mai lung fluviu din Uniunea Europeana.
Dunarea este singurul fluviu din Europa care curge de la Vest la Est? Majoritatea apelor curgatoare au un curs Nord-Sud. Un alt rau important cu un curs asemanator din Europa este Raul Po (Italia, 652 km) iar in lume mai exista alte cateva exemple: Yangtze (6.385 km, China, al treilea ca lungime din lume si cel mai mare din Asia) sau Narmada (1.312 km, India).
Cu un debit mediu de 7.130 metri cubi pe secunda, Dunarea este al 28-lea fluviu din lume din punct de vedere al debitului? Volga ocupa pozitia 24 (cu 8.080 m cubi/sec) in timp ce lider este Amazonul cu o un impresionant 219.000 m cubi/sec (spre comparatie, urmatorul clasat, Congo, are un debit de 5 ori mai mic: 41.800 m cubi/sec).
Frumusetea si caracterul maiestuos al Dunarii au constituit frecvent surse de inspiratie pentru poeti, pictori, muzicieni si alti oameni de cultura? Cea mai cunoscuta creatie culturala dedicata fluviului este “Dunarea albastra” (An der schönen blauen Donau, in original), un vals vienez creat de Johann Strauss Tanarul (sau “al II-lea”) in 1866 care a devenit un imn neoficial al Vienei Imperiale. Alta piesa extrem de cunoscuta dedicata fluviului este “Valurile Dunarii” (click pentru download), un vals compusa de Ion Ivanovici, un compozitor roman, in anul 1889.

8 Pasi Care Te Vor Invata Cum Sa-ti Controlezi Definitiv Emotiile


8 Pasi Care Te Vor Invata Cum Sa-ti Controlezi Definitiv Emotiile
 
Pentru fiecare dintre noi exista doua lumi: lumea exterioara si lumea psihica interioara. Trecem prin viata cu credinta ca trebuie sa ne construim interiorul pe baza a ceea ce exista in afara fiintei noastre. In consecinta, ne canalizam energia pe ceea ce este in exterior si ajungem sa neglijam lumea interioara. Ne intrebam apoi unde oare este fericirea aceea despre care se tot vorbeste? Unde este linistea, multumirea, pacea profunda?
Lumea noastra interioara este un amalgam de sentimente si emotii. Este bogata in idei, dorinte, nazuinte, credinte, sentimente, visuri, adevaruri comune spirituale. Pe baza lor ne creionam realitatea. Si atunci, de ce avem tendinta de a cauta in exterior resursele care se gasesc din abundenta in adancul fiintei noastre? Sa fie oare pentru ca ne place sa ne autosabotam? Sa fie oare pentru ca ne place sa ne autodistrugem, sa ne plangem, sa ne complacem, sa fim biete victime ale hazardului?
Adevarul este ca multi dintre noi nu stiu ca detin uimitoarea capacitate de a prelua controlul asupra propriei vieti. Slaba autocunoastere ne transforma in prizonierii sentimentelor, ai trairilor noastre. Devenim furiosi, tematori, neputinciosi, plini de resentimente, depresivi, le permitem emotiilor noastre sa ne controleze iar uneori ajungem sa fim chiar violenti. Iar astfel de comportamente ne aduc prejudicii si ne afecteaza calitatea vietii.
Daca vrei sa iti cultivi comportamente care sa iti aduca satisfactii pe termen lung, trebuie sa constientizezi cat este de important sa preiei controlul asupra emotiilor tale. Nu permite trairilor negative sa puna stapanire pe lumea ta interioara si sa creeze o realitate in concordanta, fii propriul tau erou! Si daca nu stii cum sa incepi, iata cativa pasi pe care ii poti urma:
Recunoaste puterea emotiilor. Ne place sa credem despre noi ca suntem finite rationale, dar de foarte multe ori nu suntem deloc asa. Luam decizii impulsiv, pe baza a ceea ce simtim. Cu totii am spus sau am actionat la un momentdat in viata intr-un mod pe care mai apoi l-am regretat. Primul pas in a prelua controlul asupra emotiilor tale este constientizarea modului in care ele iti influeneaza comportamentul.

Emotiile nu redau intotdeauna adevarul.
Doar pentru ca ne simtitm intr-un anume fel, nu insemna neaparat ca aceste trairi au la baza realitatea. Poate te simti neiubit, lipsit de calitati si incapabil de reusita. Asta nu inseamna ca este real, este doar perceptia ta deformata in legatura cu propria persoana.

Evita oamenii toxici.
Se spune ca esti exact ca oamenii cu care iti petreci majoritatea timpului. Si daca nu esti inca, ai toate sansele sa devii. Am observat ca daca imi petrec timpul cu oameni nefericiti, nemultumiti, neputinciosi, furiosi, am tendinta de a prelua atitudinile lor negative. Este foarte dificil sa iti controlezi emotiile atunci cand esti inconjurat de astfel de oameni, de aceea este indicat sa iti alegi cu intelepciune persoanele cu care interactionezi cel mai des.
Cere suport. Daca intentionezi sa faci o schimbare majora in viata ta, atunci ai nevoie de oameni suportivi care sa iti fie alaturi si sa te incurajeze. Cauta oamenii care sunt dispusi sa te sustina si petrece-ti timpul alaturi de ei.
Foloseste cuvintele pentru a te simti bine. Cuvintele sunt pline de putere si le poti folosi ca pe o unealta pentru a-ti schimba starea emotionala. Atunci cand suntem la pamanat este important sa utilizam cuvinte care sa ne imbunatateasca sau chiar sa ne transforme situatia. Spre exemplu, daca simti dezamagire poti alege sa iti spui: “Voi incerca din nou si de data aceasta voi reusi!”. Aceasta afirmatie te va umple de putere si motivatie.
Asteapta doua secunde inainte de a reactiona. Este uimitor ce diferenta pot face doua secunde atunci cand suntem suparati. De fiecare data cand raspundem pe moment, sub impulsul emotiilor, folosim cuvinte dure si rautacioase. Daca insa astepti sa treaca cel putin doua secunde inainte de a da replica, este mult mai probabil sa deii mai rational si sa raspunzi intr-o maniera agreabila. In acest fel eviti sa ii ranseti pe ceilalti si evident sa te ranesti pe tine insuti.
Fii atent la nevoile tale fizice. Exista patru planuri importante ale vietii: fizic, emotional, mental si spiritual. Aceste planuri se afla in stransa legatura si de aceea este necesar sa ne ocupam de fiecare in parte, incepand cu cel fizic. Daca nu funcionezi optim din punct de vedere fizic, atunci iti va fi foarte dificil sa iti gasesti si sa iti mentii un echilibru in celelalte planuri ale vietii. Evident, nu vei putea sa iti controlezi emotiile. Spre exemplu, daca nu dormi suficient, iti va fi aproape imposibil sa fii altfel decat iritabil si intr-o dispozitie proasta. Prin urmare, daca iti doresti sa fii stabil emotional, este important sa ai grija de nevoile tale fizice – somn, miscare, nutritie.

Intreaba-te ce ai putea face in momentul de fata.
Atunci cand cand suntem intr-o stare emotionala dificila este indicat sa evitam momentele de singuratate. Atunci cand esti doar tu cu gandurile tale este foarte usor sa cazi in capacana auto-compatimirii si sa devii coplesit de frica sau ura. In schimb, te poti intreba :”Care este acel lucru pe care l-as putea face in momentul de fata?” Aceasta nu este o tentativa de a ignora problemele, este o cale prin care te poti detasa pentru moment, astfel incat sa castigi o noua perspectiva asupra circumstantelor existente.
Este foarte important sa constientizezi faptul ca, daca nu iti controlezi emotiile, ii poti rani pe ceilalti, iti poti face rau tie insuti si iti poti compromite orice relatie. Invata sa le stapanesti pentru a trai o viata minunata!
Te invit sa imi povestesti despre situatiile in care nu ti-ai putut controla emotiile si cum te-a afectat acest lucru, si de asemenea te rog sa imi lasi un comentariu in care sa imi spui ce alte tehnici care ne-ar putea ajuta mai cunosti!

miercuri, 30 mai 2012

Solistii Ansamblului Junii Sibiului


Mariana Anghel, Nineta Popa & Gabriela Tuta (Cantecele muntilor


10 degeţele


Lollipops -Buna dimineata


bat din palme


O lume minunata


Are mama o fetita

De-i senin sau nor afara,
De e zi sau de e seara,
Nu uita sa-ti amintesti,
De frumoasele povesti,
Eu va spun ca nu e greu,
Si copil ramai mereu.

Cleopatra Stratan - Cutu

Copilaria-i un zambet, un vis, e veselie,
E pasarea ce-aluneca-n zare,
Si-un gand pribeag de-o vesnicie.
Copilaria-i o suava floare.

Ratustele mele (Cream)

Cea mai mare bucurie a unui copil este aceea de a se juca. Si ce bucurie imensa! Asa ca nu uita sa te joci si sa le amintesti si altora sa faca asta!

Vulpe tu mi ai furat gasca, da-mi-o inapoi - Versuri

Astazi nu este o zi oarecare. Este ziua care mi-a schimbat viata pentru totdeauna. Ziua in care te-ai nascut tu. La Multi Ani!

In padurea cu alune

Sa ai mereu sufletul pur, zambetul gingas si viata fara griji, asemenea unui copil. Scoate azi la iveala copilul din tine!!!

Muzica de copii mici - Sade rata pe butoi


Sa-ti pastrezi zambetul cald, sufletul pur si lumina in priviri ca in prima zi cand ai vazut chipul mamei. La multi ani, copil frumos!

Obiceiuri de Rusalii

Obiceiuri de Rusalii


Obiceiuri de Rusalii

La 40 de zile dupa Pasti se sarbatoreste Ispasul sau Inaltarea Domnului. In aceasta zi abunda obiceiurile si practicile magice legate de cultul mortilor, deoarece se credea ca sufletele mortilor se ospatau acum, in zborul lor catre cer. Se credea ca, in drumul catre cer, sufletele mortilor se puteau rataci si ramane pe pamant, transformandu-se in strigoi ce provocau neajunsuri oamenilor si animalelor. De aceea in ziua de Ispas se practica, si astazi, ritualuri magice de aparare: sunt culese si sfintite plante despre care se crede ca au proprietati apotropaice (leustean, alun, paltin); oamenii si animalele se ating cu ramuri de leustean; se buciuma la raspantia drumurilor si pe dealuri; femeile si fetele se incing peste brau cu ramuri de leustean; abunda pomenile pentru morti; se fac vraji si descantece.

In aceasta zi, dupa terminarea slujbei religioase, preotul iese cu credinciosii in camp pentru a sfinti apa folosita la stropitul semanaturilor iar oamenii impodobesc mormintele cu flori si frunze verzi.

Duminica Mare care incheie Ciclul Pascal, cunoscuta si sub denumirea de Pogorarea Sfantului Duh, se suprapune peste sarbatoarea populara a Rusaliilor, sincretismul lor ingreunand disocierea obiceiurilor si practicilor crestine de cele precrestine.

In traditia populara, Rusaliile sunt niste fiinte fantastice, malefice, asemanatoare ielelor, care umbla prin vazduh incepand cu ziua de Strat de Rusalii (miercuri, a 25-a zi dupa Pasti) si provoaca mult rau oamenilor: ii pocesc, ii schimonosesc si ii innebunesc pe toti cei care nu le respecta zilele. De aceea, femeile nu lucrau nimic in toate miercurile care se derulau de la Stratul de Rusalii pana la Duminica Mare. Pentru a apara gospodaria de invazia acestor spirite, in sambata Rusaliilor oamenii obisnuiesc si astazi, in virtutea traditiei, sa arboreze la porti, in foisoare, pe ganguri sau la intrarile in case, ramuri verzi de tei, planta considerata a avea proprietati apotropaice.

Mosii de vara, tinuti in sambata Rusaliilor, sunt unul dintre cele mai importante momente ale cultului mortilor. Inainte se credea ca sufletele mortilor, dupa ce au parasit mormintele in Joia Mare si au zburat slobode timp de 50 de zile, se intorc in lumea subterana in sambata Rusaliilor. Pentru ca aceasta reintoarcere sa se desfasoare fara incidente, oamenii savarseau rituri de induplecare si de imbunare a spiritelor mortilor: impodobeau gospodariile si mormintele cu ramuri de tei si faceau pomeni fastuoase, practici ce s-au pastrat pana astazi in satele bucovinene.

De Rusalii se dau de pomana vase de lut sau de portelan, cani, strachini si vase de lemn (cofe, cofaiele), impodobite cu flori si umplute cu lapte, vin sau apa. In unele sate bucovinene Mosii de vara incep inca in dimineata sambetei de Rusalii, cand pomenile amintite mai sus se trimit pe la casele vecinilor. Dar ritualul de pomenire are loc mai ales in cimitire, unde mormintele sunt curatate si impodobite din timp iar lumanarile ard intreaga perioada in care se desfasoara ceremonialului de pomenire. Impacarea sufletelor mortilor si intoarcerea lor fara incidente in morminte depinde de bogatia ofrandelor (pomenilor) si de respectarea ritualului. In aceste zile, la portile cimitirelor, se intind mese pline cu colaci si sticle de vin impodobite cu verdeata si flori si au loc slujbe de pomenire, oficiate de preotul satului, dupa care acesta parcurge intregul cimitir pentru a sfinti fiecare mormant. Dupa incheierea ceremonialului, satenii isi daruiesc unii altora ofrandele sfintite de catre preot sau le impart saracilor.

Parte dintre ramurile de tei folosite la Rusalii sunt pastrate peste vara pentru a putea fi folosite in practicile de alungare a furtunilor si a grindinii. Alta data, preotul si satenii ieseau in camp, in ziua a doua de Rusalii, pentru a sfinti apa si a stropi campul, crezandu-se ca, astfel, nu va bate grindina.

Duminica Mare a asimilat si elemente specifice renovarii timpului. Acum se deschidea sezonul culegerii plantelor de leac ce se considerau a fi contaminate, pana la aceasta data, de catre Rusalii.

Mesaj de rusalii

Iubitii mei,

Doresc ca Inaltarea mea sa fie prilej de inaltare si pentru voi.
Intariti-va credinta si creste-ti increderea in bine, bucurie, pace si reusita.

Pozitivati-va gandurile si sentimentele. Inaltati-le si conectati-le la mintea si la inima mea pentru ca impreuna sa creem o viata in pace si bucurie pe tot pamantul.

Amin

Va iubeste,ocroteste si binecuvanteaza.

Mesaj de la Arhanghelul Uriel

Doresc ca oamenii sa traiasca in pace, sa fie sinceri si sa urmeze glasul inimii, departe de frici, departe de interese si departe de aliante politice. Tara este acum in confuzie, in manipulare si in durere.

Va rog vedeti-l pe celalalt ca pe voi insiva, voi nu sunteti diferiti unul de celalalt. Fiecare dintre voi este Lumina Divina, fiecare dintre voi are dorinte vise si aspiratii, fiecare dintre voi doreste sa fie in siguranta si fiecare dintre voi doreste sa fie fericit.

De fapt nu exista inamici, exista doar opinii diferite si mecanisme diferite de aparare si de obtinere a starii de siguranta. Realitatea de acum reflecta confuzia si indiferenta fiecaruia dintre voi fata de apropele lui. Pentru orice se intimpla pe Planeta, fiecare dintre voi este responsabil si fiecare dintre voi poate schimba vibratia acestei realitati.

Rugati-va pace si rugati-va intelegere. Rugati-va compasiune si ele vor deveni realitate de zi cu zi.

Voi suntei cu totii iubiti si ocrotiti, dar alegerile va apartin. Alegeti pacea in viata voastra de fiecare zi si aceasta alegere se va reflecta in realitatea planetei voastre.

Va iubeste si va sta mereu alaturi.

Arhanghelul Uriel

Mesaj de Rusalii

Fiul s-analtat si Duhul coboara.

Impartasiti-va cu darul meu ce vine de la Tatal si aduce sfintenie, putere si bucurie. Inchinati-mi ziua mie si invitati-ma in viata voastra, in sanatatea, munca si familia voastra.

Chemati-ma in adunarile voastre si in inima voastra si voi veni sa fiu cu voi. Voi ma primiti in dar la botez, cununie, impartasanie si eu ma manifest in toate momentele importante ale vietii voastre.

Cereti prezenta si energia mea, chemati-o cu daruire ca asfel sa cresteti in virtuti, in pace si bucurie.

Va binecuvantez in energiile mele acum si mereu.

Duhul Sfant

marți, 29 mai 2012

Nu sunt decat doua cai sa ajungi in varful unui stejar: sa muncesti catarandu-te sau sa te asezi deasupra unei ghinde si… sa astepti sa creasca.

Liviu Rebreanu

Iubirea adevărată nu moare nicioadată în sufletul omului, ba îl însoţeşte şi dincolo, până în sânul nemărginirii… Dar iubirea nu poate prinde rădăcină în inima mânjită de ură.”
Liviu Rebreanu

Liviu Rebreanu

“În orice călătorie, mai important decât toate priveliştile, peisajele şi minunile naturii rămâne omul.”
Liviu Rebreanu

O cercetare recentă a descoperit că bărbatul este fiinta cea mai nefericita, pentru că:

O cercetare recentă a descoperit că bărbatul este fiinta cea mai nefericita, pentru că:

1. El are ţâţe fără lapte, ouă fără coajă, cocoşel fără aripi şi sacul fără bani.

2. Dacă o pocneşti, se cheamă maltratarea femeii.
Dacă te pocneste ea, e autoapărare.

3.Dacă iei o decizie fără să o întrebi, eşti nesimţit.
Dacă ea ia o decizie fără să te consulte, e femeie emancipată.

4. Dacă îi ceri să facă ceva ce nu îi place, e dominare masculină.
Dacă te roagă ea, îi faci o favoare.

5. Dacă apreciezi formele unei femei şi lenjeria sumară, eşti pervers.
Dacă nu, eşti homo..

6. Dacă-i oferi flori, urmăreşti ceva.
Dacă nu, eşti măgar.

7. Dacă eşti mândru de realizările tale, eşti plin de tine.
Dacă nu, eşti lipsit de ambiţie.

8. Dacă o doare capul, e obosită.
Daca te doare pe tine, n-o mai iubeşti.

9. Dacă vrei să faci dragoste prea des, eşti obsedat.
Dacă nu, ai pe altcineva.

.....Şi vă mai întrebaţi de ce mor bărbaţii mai repede...

Colin POWELL

Nu exista secrete ale succesului. El este numai rezultatul muncii asidue, al pregatirii indelungate si al invataturilor din esecurile anterioare.
Colin POWELL

Eric A. Burns

“Măreţia, excelenţa e mai mult decât potenţial. E executarea potenţialului. Pe lângă talentul în formă brută, ai nevoie de trainingul potrivit. Ai nevoie de disciplină. Ai nevoie de inspiraţie. Ai nevoie de o chemare interioară.”
“Greatness is more than potential. It is the execution of that potential. Beyond the raw talent, you need the appropriate training. You need the discipline. You need the inspiration. You need the drive.”
Eric A. Burns

Patanjali

“Atunci când eşti animat de un scop măreţ, de proiecte extraordinare, toate gândurile tale sparg tiparele. Mintea transcende limitările, conştiinţa se extinde în toate direcţiile; iar tu te găseşti într-o lume nouă, măreaţă şi minunată. Forţe ce erau adormite, facultăţi şi talente devin vii şi tu descoperi că eşti mult mai mult decât ai visat vreodată că ai fi.”
Patanjali

sâmbătă, 26 mai 2012

Afla cum poti economisi mai eficient pentru pensia ta



Alegerea unui program de economisire pentru pensie este cu cat mai vasta cu atat mai dificila de realizat.

In prezent, fondurile de pensii si programele Unit-linked sunt concurenti in acest domeniu.

Programele de investitii Unit-linked derulate de companiile de asigurari au trecut pe crestere in prima parte a acestui an, scrie Capital.

In comparatie cu acestea, metoda traditionala de economisire si anume Fondul de pensii faculative a avut o crestere mai modesta.

Programele Unit-linked din cadrul companiilor de asigurari ofera clientilor cu experienta in zona financiara programe de economisire cu risc ridicat sau foarte ridicat, in timp ce in cazul pensiilor private, riscul poate fi cel mult mediu.

Conform datelor analizate de Capital este mai avantajos sa investesti intr-un program Unit-linked, deoarece tot mai multe companii de asigurari au lansat astfel de produse cu randamentul garantat.

Dezavantajul programelor Unit-linked este ca acestea se adreseaza mai mult persoanelor cu cunostinte solide in domeniul financiar, deoarece tot riscul investitional este asumat de catre client, iar acesta trebuie sa ia in calcul si posibilitatea unor pierderi.