luni, 2 aprilie 2012

Toata lumea poate reusi. Dar multi nu vor. Tu vrei?


Cele 13 Legi ale Gestionarii Timpului:


Oamenii de succes fac in acelasi timp, mai mult decat ceilalti oameni.
De ce sunt ei mai productivi?
Aplica cele 13 Legi ale Gestionarii Timpului.

1) Legea Claritatii : Vei castiga timp daca stii clar, cu cat mai multe detalii ceea ce doresti. Nu vei pierde timpul spunand “fac aia “… iar dupa 15 minute, revii si spui “ba nu, fac asta”.
Tu cat de clar stii ceea ce doresti cu adevarat ?
2) Legea Prioritatilor : Calitatea vietii depinde de cat de bine stii sa-ti prioritizezi activitatile in cele 24 de ore ale unei zile.Vezi Legea Lui Pareto.
Care e activitatea cea mai valoroasa acum pentru tine. Lucrezi acum la ea?
3) Legea actiunilor viitoare : Inainte de a incepe ceva nou trebuie sa renuntati la ceva vechi. Inceteaza sa mai faci lucrurile care nu mai sunt valoroase pentru tine si fa loc in viata ta lucrurilor cu adevarat valoroase.
Intreaba-te in permanenta : Ce activitate din viata pot elimina, delega altcuiva, pentru a te concentra pe activitatile importante.
4) Legea celui mai valoros activ : Poti sa pierzi totul: masina, casa dar ramaii cu know-how, deci cel mai valoros activ al tai e stiinta de a castiga bani. Foloseste-ti timpul pentru a-ti creste capacitatea de a castiga bani. Tehnologia evolueaza exponential iar daca nu inveti tot timpul, ceea ce stii expira moral, si nimeni nu va mai avea nevoie de ceea ce stii sa faci.
Ce trebuie sa inveti pentru a-ti creste capacitatea de a castiga bani? (o limba straina, un nou program pentru calculator)
5) Legea Planificarii : Fiecare minut dedicat planificarii economiseste 10 minute de munca. Planificarea atenta, din timp, nu face altceva decat sa va economiseasca energia atunci cand va apuca-ti de activitatea respectiva.
Tu ai ziua planificata detaliat sau ai incredere in memorie? Sfat: Gandeste pe hartie, nu te baza pe memorie.
6) Legea Recompenselor : Banii pe care ii primesti depinde de rezultatele muncii prestate. Pentru a castiga mai mult trebuie sa realizezi rezultate superioare calitativ si cantitativ decat inainte. Foloseste-ti timpul concentrandu-te pe rezultate nu pe activitate.
Te concentrezi pe rezultate sau pe activitate in ceea ce faci acum?
7) Legea Succesivitatii : Numai tu poti hotara succesiunea evenimentelor din viata ta. Daca nu esti multumit unde esti acum, nu-ti mai consuma timpul facand actiunile pe care le-ai facut pana acum, opreste ceasul pentru acele evenimente si fa altceva.
Ai identificat deciziile / actiunile din trecut si unde te-au dus ele ? Analizeaza-le cu atentie si opreste sau continua activitatea respectiva.
8 ) Legea Parghiei : Castiga mai mult timp folosind abilitatile celorlalti oameni, acest lucru il poti face angajandu-i pe ei sa faca anumite lucruri. In loc sa te bazezi numai pe timpul tau bazeaza-te si pe timpul, efortul si cunostiintele celorlati oameni. Deleaga din activitatile pe care le ai facut tu altor oameni.
Analizeaza-ti activitatile si vezi ce poti delega altor persoane ca sa castigi tu mai mult timp pentru alte activitati.
9) Legea Rapiditatii : Nu mai pierde timpul, misca-te mai repede in ceea ce faci, Acum viteza este asociata in mintea oamenilor cu valoarea, daca ti-ai creat reputatia de a duce la bun sfarsit activitatile mai repede decat ceilalti esti considerat un om de succes.
Tu iti organizezi activitatea astfel incat sa dai clientului sau sefului tot ce are nevoie mai repede?
10) Legea Practicii : Vei reduce timpul daca practici continuu o activitate. Prin practicare continua a unei activitati se imbunatateste si calitatea rezultatului. De asemeni poti asocia activitatile de acelasi tip si vei castiga de asemeni timp.
Tu asociezi activitatile ?
11) Legea Presiunii timpului : Munca se extinde pentru a umple timpul disponibil. Daca trebuie sa indepliniti o sarcina care iti ia doua ore si ai la dispozitie intreaga zi pentru acest lucru, realizarea sarcinii respective va avea tendinta de a se extinde treptat si iti va lua o zi intreaga realizarea ei.
Tu iti stabilesti termene limita(deadline-uri) la activitati, pentru a nu lasa activitatea sa se extinda si sa-ti consume tot timpul.
12) Legea concentrarii asupra unei singure sarcini : Productivitatea este ridicata daca ai capacitatea de a incepe si a termina o singura activitate. Evita multitaskingul.! Nu poti face toate lucrurile insa poti face un singur lucru, cel mai important si il poti face acum.
Te imparti in 1000 de parti sau ai inceput un task si stai pe el pana il termini?
13) Legea competentei : Vei castiga timp din zonele in care esti competent, din zonele in care esti excelent in ceea ce faci. Cauta solutii pentru a avea mai mult timp in interiorul tau nu in exterior.
Unde cauti raspunsul la intrebarea cum sa am mai mult timp? in interior sau in exterior?
Vrei sa reusesti sa castigi mai mult timp?
Fa eforturi pentru ca legile de gestionare a timpului de mai sus sa devina obiceiuri pentru tine.


Nu uita sa lasi un comentariu cu care lege “te lupti” pentru a ti-o insusi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu