miercuri, 4 aprilie 2012

11 Caracteristici esentiale pe care le cauta SUCCESUL la unii oameni!

Salut, vreau sa-ti prezint cateva caracteristici esentiale pe care le cauta SUCCESUL la unii oameni! De reflectat si aplicat!

1). Motivatie pentru autodepasire. Aici intra categoria de oameni dispusi sa invete in fiecare zi ceva nou.

2). Disponibilitate pentru cooperare si dialog. Cred ca e foarte important atunci cand faci ceva, sa fii 100 % prezent si implicat in ceea ce faci. Vorba dulce, mult aduce!

3). Dorinta de a castiga respectul si increderea celorlalti. Eu nu sunt de parere ca ar trebui sa fii un pupincurist ca sa obti ceea ce vrei, insa daca creezi relatii cu cei din jurul tau, daca oferi incredere si respect, ai sa primesti inzecit acelasi lucru de la ceilalti. Oamenii simt cand lucrezi cu pasiune si ii tratezi cu respect.

4). Simtul umorului. De cate ori n-ai trecut prin situatii tensionate si a fost o persoana care printr-o simpla gluma a colorat atmosfera? Uneori e ok sa nu tratezi lucrurile cu atata seriozitate. Aminteste-ti ca un zambet transmite multe, iar rasul este cel mai bun mijloc de a transmite confortabilitate si dorinta de socializare.

5). Capacitatea de adaptare si autocontrol. De multe ori, exista situatii care ne cer sa gasim solutii ad-hoc, sa ne re-grupam si sa ne re-orientam obiectivele. Nu uita sa-ti pastrezi calmul, pentru ca mintea ta sa-ti ofere cele mai bune solutii pe care le are fie in subconstient, fie in partea analitica si logica a creierului tau. Capacitatea de a fi flexibil, imagineazati-o ca miscarea unei frunze atunci cand cad stropii de ploaie pe ea.

6). Rezistenta la stres si anxietate. Atunci cand ai multe lucruri de facut, cand te imping termenele limita si lucrezi sub un continuu stres, ai doua variante: sa cedezi sau sa rezisti. Alegerea sta la tine, poti chiar sa renunti efectiv la tot ce-ti produce stresul si anxietatea, sau poti sa gasesti oportunitati de invatare chiar si din aceste situatii. Analizeaza bine inainte. In tot raul exista si-un bine!

7). Combativitate, perseverenta, asiduitate si tenacitate. Te invit sa cauti pe google pentru fiecare cuvant semnificatia din dictionar. Ai 3 zile sa memorezi. Ele vor fi cuvintele care trebuie sa faca parte din vocabularul tau, din modul tau de gandire si pe care le vei exersa zilnic. Fara nici cea mai mica exceptie.

8). Predispozitie pentru asumarea riscurilor. Ce e viata fara un pic de mister? Fara un pic de adrenalina? Sau mai multa? De ce te temi nu scapi, asa ca ar fi bine daca ti-ai nota riscurile care implica activitatile pe care le desfasori sau pe care esti nevoit sa le desfasori pentru a-ti atinge obiectivele. Nu exista castig absolut, dar daca nu-ti asumi nici un risc, unde vei ajunge in 5 ani? Oare ce ma face pe mine sa cred ca vei fi cu o treapta mai jos decat esti in momentul prezent? Indrazneste mai mult! Actioneaza in directia visurilor tale. Te vor conduce exact in locul potrvit!

9). Abilitatea in ceea ce priveste rezolvarea problemelor si selectarea oportunitatilor. Atunci cand ai stabilite obiective strategice, obiective lunare sau chiar cele zilnice, ai sa vezi mult mai clar care din actiunile tale te conduc spre oportunitati pentru a transforma lucrurile in realitate. Cu cat rezolvi mai multe din “probleme”, cu atat increderea in tine creste! Te simti mai capabil, mai increzator si vei folosi toate informatiile pe care le detii sa vezi lucrurile din mai multe puncte de vedere. Nu-ti fie teama sa schimbi putin perceptia invechita si plina de stereotipuri.

10). Ambitie. Atunci cand iti doresti foarte mult sa ai succes si sa fi bun in ceea ce faci, pui pasiune si dedici timp, lucrurile ies extraordinar. Fie ca e vorba de o afacere, fie ca e vorba despre un talent pe care il valorifici, fie ca e vorba de relatia ta de cuplu. Lucrurile pe care le incepi au si o finalitate. Daca pana acum ai inceput o gramada de lucruri si nu le-ai mai terminat, ce parere ai despre o mai buna organizare si o determinare sa vezi finalitatea lor?

11). Aspect fizic decent. Cred ca cei mai multi oameni de succes pe care-i cunosti sau vezi la TV, sau chiar fac parte din cercul tau social, sunt persoane care de cum intra intr-o incapere ii poti observa usor. Pozitia corpului este impunatoare (spatele drept, mersul hotarat, um zambet larg pe fata). O persoana care se ingrijeste si nu exagereaza cu asta, este o persoana placuta. Iti face placere sa-i stai alaturi, sa discuti subiecte diverse. Aspectul fizic spune ceva despre noi. Daca te respecti, daca trupul tau este ca un templu, ghici cine o sa faca sport, o sa manance sanatos si o sa poarte haine potrivite si decente?

Gandeste-te ce inseamna pentru tine aceste caracteristici. Bifeaza-le, comenteaza-le, scrie-le cu rosu, taie-le, decupeaza-le, lipesteti-le in frunte! Succesul cauta aceste caracteristici in fiecare om care merge linistit pe strada. TU ce relatie ai cu SUCCESUL? Te ascunzi de el? Te lasi vanat?

PS: Oamenii de succes sunt dispusi sa se promoveze pe ei insisi si valorile lor, ceilalti nu fac asta. Oamenii de succes sunt mai presus de probleme. Oamenii de succes se asociaza cu alti oameni de succes care gandesc pozitiv, ceilalti ii invidiaza. Oamenii de succes sunt implicati in procesul de a devenii bogati, in schimb oamenii saraci doar vor sa devina bogati. Oamenii de succes actioneaza in ciuda fricilor, ceilalti permit fricilor sa-i opreasca inainte de a actiona.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu