miercuri, 4 aprilie 2012

Ce este Cardul European de Asigurari de Sanatate


Ce este Cardul European de Asigurari de Sanatate

http://www.bursaasigurarilor.ro/media/newsannounce/i_sanatate.jpg
Data: 02.04.2012

Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate este documentul care confera titularului dreptul de a beneficia de asistenta medicala necesara in cursul unei sederi temporare intrun stat membru al Uniunii Europene.
Cardul european se elibereaza numai in situatia deplasarii titularului pentru sedere temporara intr-un stat membru al Uniunii Europene, putand fi utilizat de catre asiguratii din sistemul de asigurari sociale de sanatate din Romania numai pe teritoriul Uniunii Europene.
In vederea eliberarii cardului, persoana asigurata va depune la casa de asigurari de sanatate la care este luat in evidenta o cerere si documente care sa ateste calitatea de asigurat.
Cererea va trebui insotita de o copie dupa buletinul sau cartea de identitate (certificat de nastere pentru minorii sub 14 ani) si de dovada calitatii de asigurat pe ultimii 5 ani.
Emiterea cardului european nu poate fi refuzata de casa de asigurari de sanatate decat in situatia in care asiguratul nu face dovada platii la zi, pe ultimii 5 ani, a contributiei de asigurari sociale de sanatate.
Cardul European se elibereaza in termen de 7 zile lucratoare de la data inregistrarii cererii la casa de asigurari de sanatate.
Perioada de valabilitate a Cardului european este de 6 luni de la data emiterii.
Serviciile medicale acordate in baza cardului european nu trebuie sa depaseasca ceea ce este necesar din punct de vedere medical in timpul sederii temporare in statul membru al Uniunii Europene.
Aceste servicii se acorda asiguratilor romani in conformitate cu legislatia statului membru al Uniunii Europene in care se deplaseaza titularul Cardului european.
Cardul nu acopera situatia in care persoana asigurata se deplaseaza in UE cu scopul de a beneficia de tratament medical.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu