„Papadia este un exemplu de elemente, vitaminte si alte substante active armonios combinate in cantitati optime pentru organismul uman.” – Hobbs, 1985
Papadia este o planta originara din Grecia si a fost numita Taraxacum Officinale, adica “Remediu oficial pentru boli”. Este adevarat. Aceasta planta intalnita in Romania pe toate pajistile si marginile de drum primavara are puterea de a vindeca atat de multe boli incat ar putea inlocui cu succes orice medicament modern. Intreaga planta are efecte curative datorita compusilor care se intalnesc atat petalele, tulpina si radacina.
Papadia contine:
- Vitamina A, B1, B2, B5, B6, B12, C, E, D, G si P
- Potasiu
- Sodiu
- Calciu
- Fosfor
- Fier
- Magneziu
- Cupru
- Cobalt
- Zinc
- Inulina
- Pectina
- Acid galic
- Acid linoleic si linolenic
Papadia – Beneficii magnifice asupra sanatatii
Papadia trateaza diferite boli de ficat si bila
Papadia este foarte cunoscuta si apreciata pentru efectele sale benefice asupra sanatatii ficatului si a bilei. Substantele active care se gasesc in papadie stimuleaza activitatea stomacului, a ficatului si a bilei, avand un efect diuretic care ajuta organismul sa elimine toxinele. De asemenea, papadia contine substante care protejeaza celulele hepatice si are un efect tonic asupra lui, a splinei si a bilei. Numeroase studii au scos la iveala faptul ca papadia videca afectiuni precum hepatitele, icterul si dischineziile biliare.
Papadia – un puternic detoxifiant si antiinflamator
Datorita vitaminelor si mineralelor pe care papadia le contine, ea actioneaza ca un tonic si ca un diuretic asupra organismului, are un puternic efect detoxifiant, curata sangele, ficatul si colonul de toxinele acumulate in timp, le regleaza activitatea si le stimuleaza.
Papadia lupta impotriva cancerului
Papadia previne si lupta impotriva cancerului prin continutul sau bogat de vitamina A si C. Anumite studii au scos la iveala efectele benefice pe care consumul de papadie le are asupra cancerului bucal si la plamani.
Banala papadie, cea cu care ne jucam
pe campiile inflorite cand eram mici si pe care si azi o intalnim pretudindeni
in lunile de primavara, este una din cele mai puternice si benefice plante autohtone. Efectele sale asupra
organismului sunt cu adevarat remarcabile.
Smoothie de papadie
Efectele papadiei pot fi si mai puternice daca ea este consumata atunci cand este proaspata. O modalitate usoara si gustoasa de preparare este cea sub forma de green smoothie. Se pun in blender
cateva frunze si tulpini de papadie,
o mana de spanac, o mana de urzici, o banana, lapte sau apa (dupa preferinta),
miere (dupa preferinta) si zeama de la o jumatate de lamaie. Aceasta bautura
este foarte buna pentru detoxifierea intregului organism, pentru combaterea
anemiilor si pentru reducerea stresului si a oboselii.
Salata de papadie
Salatele de papadie sunt foarte sanatoase si gustoase. Secretul pregatirii unei salate este ca frunzele sa fie culese de dimineata, inainte ca floarea sa se deschisa (altfel fruzele vor fi cam amarui), se spala bine, se taie marunt, se adauga salata verde, marar, patrunjel, zeama de lamaie, sare de mare si ulei de masline. Diabetii pot folosi si tijele de la papadie care sunt foarte bune pentru reglarea glicemiei. Salatele pot fi consumate de trei ori pe zi, inainte de mesele principale.
Constipatia si alte probleme intestinale, tratate cu papadie
Papadia contine o cantitate foarte mare de fibre, vitamine si minerale si stimuleaza secretiile gastro-intestinale, trateaza constipatia dar si diareea, reduce aciditatea gastrica si actioneaza ca un tonic.
Papadia – adjuvant pentru diabetici si obezi
Papadia contine o substanta numita inuina, un zahar care nu stimuleaza secretia de insulina a pancreasului care alte zaharuri, si care este foarte benefica pentru oamenii care sufera de diabet sau de hipoglicemie. Consumul de papadie previne si lupta impotriva diabetului si echilibreaza nivelul de zahar din sange, ajutand astfel si in curele de slabire. De asemenea, papadia este foarte buna pentru persoanele care sufera de obezitate tocmai datorita efectelor mai sus prezentate.
Papadia reduce riscul de infarct
Papadia are un continut ridicat de potasiu si magneziu, doua minerale care ajuta la detoxifierea sangelui, la scaderea tensiunii si a colesterolului, reducand astfel riscul bolilor de inima, a infarcturilor si a atacurilor cerebrale.
Bolile de piele, videcate cu papadie
Papadia contine Vitamina A si seleniu, doi compusi care ajuta foarte mult la curatarea, regenerarea si infrumusetarea pielii. Consumul de papadie este benefic pentru persoanele care sufera de acnee, aczeme sau alte boli de piele.
Cum se consuma papadia?
Ceai sau infuzie de papadie
Ceaiul sau infuzia de papadie este foarte buna pentru cei care sufera de pietre la rinichi, cistita, nefrita, hepatita, anemie, tensiune etc. Se consuma zilnic o cana de ceai facuta din apa si 2 lingurite de papdie (frunze si radacini) .
Pulbere de papadie
Pulberea de papadie are un efect benefic asupra oamenilor care sugera de hepatite grave, ciroza, caliculi biliari, colesterol, icter, boli ale pielii etc. Se administreaza de patru ori pe zi cate o lingura rasa de publere de papadie, se tine sub limba timp de 15 minute (sau mai mult daca puteti) si se inghite apoi cu putina apa. Dupa 15 minute se recomanda sa mancati. Pentru un efect si mai puternic, puteti combina pulberea de papadie cu pedicuta, rostopasca, sunatoare si anghinare. Aceasta cura se tine 3-4 luni, in functie de problemele de sanatate prezente.
Cafea de papadie
Din radacinile zdrobite si prajite de papadie se poate obtine un amestec excelent pentru a face cafea din papadie. Aceasta bautura este amara dar este benefica pentru intreg organismul. Poate inlocui cu succes cafeaua obisnuita zilnica.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu