sâmbătă, 21 aprilie 2012

McDonalds stiai ca


McDonalds stiai ca
Chiar dacă au apărut în presă mai multe declaraţii ale foştilor angajaţi care ne sfătuiau să nu mai mâncăm preparatele lor pentru că nu sunt sănătoase, fast food-ul încă se bucură de un succes enorm în întreaga lume.

1. McDonald’s este cel mai mare distribuitor de jucării din lume, datorită meniurilor însoţite de câte o jucărie.
2. McDonald’s angajează câte un milion de oameni pe an, numai în Statele Unite ale Americii.
3. Regina Angliei deţine un restaurant McDonald’s lângă Buckingham Palace, ca parte a portofoliului său de afaceri.
4. În următorii 3 ani, McDonald’s are în plan să deschidă în medie câte un restaurant pe zi în China.
5. McDonald’s foloseşte carne de porc, de vită şi cartofi în cantităţi mai mari decat orice altă reţea de restaurante din SUA, iar carne de pui şi găină cu puţin sub nivelul reţelei Kentucky Frayed Chicken, care îl depăşeşte.
6. Aproape 70% din angajaţii firmei n-au împlinit 20 de ani şi se multumesc cu un salariu modest. În 1958, firma a elaborat pentru ei un îndreptar de lucru cu 75 pagini. Azi, îndreptarul are 750 pagini. Cine nu-l ştie perfect nu este angajat.
7. Gustul cartofilor este unul din succesele afacerii. Cu decenii în urmă, secretul gustului provenea din prăjirea în ulei din seminţe de bumbac (7%) şi seu de vită (93%). În anii ’90, clientul s-a trezit avertizat de pericolul colesterolului şi McDonald’s a trecut imediat pe uleiul 100% vegetal. Pentru a contracara diferenţa, s-a introdus discret o aşa zisă “aromă naturală”.
8. Aproximativ 90% din produsele McDonald’s au fost pre-procesate. Unele procesări sunt cât se poate de naturale, altele recurg la substanţele chimice.
9. În România, McDonald’s este prezenta din iunie 1995, iar în 2009, opera deja în 20 de oraşe, cu 60 de restaurante şi 4.000 de angajaţi, cifre care au mai crescut de atunci.
10. În prezent şi în medie, un american mănâncă 3 hamburgeri şi 4 porţii de cartofi prăjiţi în fiecare săptămână.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu