marți, 17 aprilie 2012

CURS DE EDUCATIE FINANCIARA PARTEA 7


In aceasta lectie vom face o scurta recapitulare a tuturor lectiilor de pana acum, pentru a-ti aminti tot ceea ce ai invatat pana acum.

 Ai invatat, ca majoritatea oamenilor fac aceleasi lucruri ca si in trecut, dar se asteapta la rezultate diferite ( asemenea directorului care alegea aceleasi usi ), ceea ce nu se va intampla niciodata. Daca nu te multumesc rezultatele din acest moment si iti doresti rezultate diferite, singura solutie este sa alegi alte "usi", adica sa inveti lucruri noi si sa faci lucruri noi.

Am discutat despre valoarea ATITUDINII si despre beneficiile unei atitudini pozitive fata de viata. Asemenea lui Jerry, personajul din lectia doi, care in fiecare zi facea alegerea de a avea o atitudine pozitive pe parcursul intregii zile si tu va trebui sa faci aceasta alegere in fiecare zi, daca iti doresti cu adevarat o viata implinita.

Ai descoperit ca ORICINE are dreptul de a fi bogat si ca banii nu sunt un lucru rau, ci dimpotriva, lipsa banilor este un lucru rau. Ai invatat, ca succesul inseamna sa devii ceea ce iti doresti, iar pentru a avea succes, trebuie in primul rand, sa stii foarte clar CEEA CE VREI de la viata.

Ai invatat despre sistemul de castigat bani (extrem de ineficient), pe care majoritatea oamenilor il folosesc ("vinzi timpul pe bani"). Ai aflat ca daca iti vinzi timpul pe bani, nu vei fi decat un sclav al serviciului sau un sclav al banului si nu vei avea niciodata destul timp, pentru a face ceea ce este cu adevarat important ( sa petreci mai mult timp cu familia, sa te distrezi mai mult, a calatoresti mai mult, sa te dezvolti mai mult, etc. ).

Ai descoperit sistemul de castigat bani al oamenilor bogati si anume VALORIFICAREA. Ai invatat ca prin valorificare, poti pune timpul si banii sa lucreze pentru tine si astfel vei deveni un stapan al banilor si vei avea tot mai mult timp si tot mai multi bani. Sa castigi bani, aplicand VALORIFICAREA, inseamna sa muncesti INTELIGENT.

Ai aflat ca o viata imbelsugata si implinita o vor avea doar oamenii care isi propun cu seriozitate sa isi construiasca un alt stil de viata, apoi ti-am prezentat o oportunitate de afacere, care te poate ajuta sa iti construiesti noul stil de viata si iti poate aduce un venit pasiv pentru tot restul vietii, daca oferi seriozitate si dedicare acestei afaceri.

Ai invatat despre PASIVE si ACTIVE. Ai invatat ca pasivele sunt cele care iti scot bani din buzunar, dupa ce le-ai achizitionat, iar ACTIVELE sunt cele care iti baga bani in buzunar dupa ce le-ai achizitionat.

Ai descoperit ca din perspectiva dorintei de a avea succes, exista doua categorii de oameni: oamenii obisnuiti si ciudatii. Oamenii obisnuiti se conformeaza tiparelor sociale impuse de altii si sunt ingroziti de ideea de a iesi din aceste tipare. In schimb, ciudatii sunt nonconformisti si sunt gata sa treaca peste orice obstacole pentru a-si vedea visul implinit.

Ai invatat ca pentru a castiga tot mai multi bani, trebuie sa inveti sa muncesti inteligent, la fel ca Pablo si sa iti construiesti conducte financiara care iti vor "varsa" tot mai multi bani in buzunare. Daca vei alege doar sa cari galeti toata viata, vei duce un trai mediocru pentru tot restul vietii, la fel ca Bruno.


Daca ai ajuns pana in aceasta faza a cursului, inseamna ca ai inceput sa intelegi diferentele dintre un om obisnuit si un om bogat.

Ai inteles ca:

- omul obisnuit habar nu are CE VREA de la viata si nu are nici un fel de VIZIUNE pentru viitor in timp ce omul bogat STIE EXACT CE VREA de la viata si are o VIZIUNE a viitorului foarte clara.
- omul obisnuit este un sclav al banilor (isi vinde timpul pe bani) in timp ce omul bogat este un stapan al banilor (pune banii sa lucreze pentru el).
- omul obisnuit investeste in pasive (si se ingroapa tot mai mult in datorii) in timp ce omul bogat investeste in active, care il fac din ce in ce mai bogat (iar cu banii de pe active isi poate cumpara pasive - masini de lux, haine scumpe, case frumoase, confort, siguranta, etc.).

Acestea sunt motivele pentru care saracii devin mai saraci, iar bogatii devin mai bogati.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu