duminică, 22 aprilie 2012

Spanacul - 9 beneficii uimitoare pentru sanatatea noastra


Spanacul – 9 beneficii uimitoare pentru sanatatea noastra


Pe langa culoarea vibranta si frunzele lucioase cu care se mandreste, spanacul este una din plantele cele mai benefice pentru organismul nostru. Este o planta bogata in vitamine si minerale, carotenoizi si flavonoizi. Nu, nu are capacitatea de a ne face puternici intr-un minut precum Popeye marinarul, dar cu siguranta este o planta care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra.


Lista nutrientilor pe care ii gasim in frunzele de spanac:


  • Vitamina K, A, C, B1, B2, B3
  • Fier
  • Iod
  • Zinc
  • Magneziu
  • Calciu
  • Potasiu
  • Cupru
  • Seleniu
  • Acizi Omega-3
  • Acid folic
  • Mangan
  • Magneziu
  • Etc.

 

Beneficiile spanacului pentru sanatatea noastra


Spanacul – antiinflamator si anticancerigen


O multime de legume contin flavonoizi si carotenoizi, insa cercetatorii au descoperit ca aceste substante intalnite si in spanac au proprietati antiinflamatorii si anticancerigene. Ei au stabilit ca extractele din spanac au capacitatea de a scadea ritmul de multiplicare a celulele canceroase in cazurile de cancer
gastric si previne cancerul la san si de prostata. De asemenea, spanacul are proprietati antiinflamatorii datorita faptului ca este o sursa de acizi Omega-3, inca un plus in lupta impotriva cancerului.


Spanacul este un puternic antioxidant


Spanacul contine vitamina C, E, beta-caroten, magneziu si seleniu cu ajutorul carora lupta impotriva stresului oxidativ si a multor probleme de sanatate.

Spanacul regleaza tensiunea si ajuta bolnavii de arteroscleroza


Oamenii de stiinta au descoperit ca oamenii care consuma spanac sunt mai putin supusi riscului de a dezvolta probleme de acest gen datorita continutului sau potasiu, Vitamina B6 si acid folic. Nu numai datorita vitaminelor si mineralelor pe care le gasim in el, dar si a unor proteine, spanacul ajuta la reglarea tensiune arteriale, previne infarctul si atacurile vasculare cerebrale


Cei cu probleme de vedere pot consuma spanac


Luteina si zeaxatina sunt doua substante antioxidante pe care spanacul le contine si care ajuta persoanele care se confrunta cu probleme de vedere, in special cele la nivelul retinei. De asemenea, spanacul are insusirea de a preveni o afectiune a ochilor, AMD, o boala care duce la orbire.


Sistemul osos si muscular se intareste consumand spanac


Vitamina K pe care o intalnim in spanac este esentiala pentru a ne mentine sanatatea sistemului osos. De asemenea, in spanac gasim si calciu si magneziu, doi nutrienti care hranesc oasele. Si sistemul muscular are de castigat in urma consumului de spanac datorita proteinelor care se gasesc in frunzele plantei.


Sistemul imunitar este stimulat de consumul de spanac


Spanacul contine o multime de vitamine si de minerale benefice pentru stimularea sistemului imunitar, prevenind astfel racelile sau infectiile.


Spanacul ajuta la purificarea sistemului digestiv


Fibrele din spanac ajuta la purificarea sistemului digestiv, a sangelui si a ficatului. El mai contine si calciu si fier, doua substante care remineralizeaza organismul si il ajuta sa combata anemiile si asteniile de sezon.


Afectiunile pielii se trateaza cu spanac


In spanac gasim iod, magneziu si seleniu, substante care ajuta la combaterea diverselor afectiuni ale pielii si regenerarea acesteia.

Consumul de spanac previne malformatiile fatului


Datorita continutului sau de acid folic, spanacul este un aliment recomandabil femeilor insarcinate pentru ca previne malformatiile fetale si protejeaza sistemul nervos.

Cum consumam spanacul?


Spanacul se poate consuma crud, in salate, dar se si poate gati. De fapt, este recomandabil sa fie putin fiert, circa un minut, pentru a elimina acizii pe care ii contine si pentru a-i da gustul dulceag.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu