marți, 17 aprilie 2012

5 Alimente energizante care-ti mentin buna dispozitie!


Fructele oleaginoase sunt energizante

Fructele oleaginoase sunt foarte energizante in special pentru creier, dar totodata combat si anemia. De asemenea si alte alimente care contin uleiuri in mod natural au aceste proprietati:
  •  masline;, nuci; alone; mieji de seminte; mango; avocado etc.

Lactatele iti aduc buna dispozitie

Lactatele contin calciu si alte minerale importante pentru buna functionare a organismului. Consumand iaurt sau branzeturi aproape zilnic va puteti mentine depozitele de calciu si energia.

Fructele iti confera buna dispozitie


Consumul zilnic de fructe vitaminizeaza organismul, confera creierului cea mai buna sursa de hrana (glucoza obtinuta din fructoza), au calorii negative, mentin silueta si nivelul energetic al organismului.
Este indicat sa consumati zilnic minim 3 fructe si sa variati de la o zi la alta fructele consumate.

Cerealele integrale sunt energizante


Cerealele integrale sunt energizante si este indicat sa le consumati zilnic, in prima treime a zilei, chiar la micul dejun. Cerealele pot fi consumate sub forma de fulgi naturali (obtinuti din bobul strivit) cu fresh de fructe, lapte sau iaurt ori pot fi consumate sub forma de boabe fierte sau coapte. Puteti consuma: ·  naut; porumb; ·  grau; orz; ovaz;

Legumele consumate in stare cruda au puteri regenerative


Legumele consumate in stare cruda prezinta minerale, vitamine, fibre si nutrienti activi (grasimi vegetale, proteine vegetale etc.) care au rolul de a stimula imunitatea organismului, regenerarea celulara, de a mentine aportul energetic al tesuturilor. Ideal este sa consumati zilnic macar o salata din cateva legume crude. Legumele crude le puteti consuma si intre mese in locul "rontanelelor", aducandu-va un plus de vitamine si energie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu