sâmbătă, 21 aprilie 2012

Totul despre Internet


Totul despre Internet
Internet-ul constituie una din cele mai mari inventii ale lumii moderne, el pune lumea la picioarele noastre, oferindu-ne informatia de care avem nevoie in cel mai scurt timp.

Internet-ul nu trebuie insa in nici un fel confundat cu World Wide Web-ul sau mai bine cunoscut ca www, deoarece acesta din urma constituie doar o parte din functionalitatile Internetului. Internetul ofera pe langa www si servicii de e-mail, ftp, web-hosting si multe altele.
 Bazele Internet-ului au fost puse de armata americana, in incercarea de a concura cu URSS.  Odata cu lansarea primului satelit artificial de catre URSS denumit Sputnik, presedintele american Eisenhower a considerat necesara intemeierea unei retele de comunicatii, care sa lege cele mai mari retele universitare de cele militare. In conceptia sa informatii tehnologice relevante se transmiteau mult mai repede in acest mod, iar progresul stiintei trebuia sa fie spectaculos. Reteaua a primit denumirea de ARPANET si a fost infiintata in 1969. Impactul a fost urias, iar schimbul de informatie a generat explozia tehnologica ce o traim in fiecare zi. Protocolul de functionare al Internetului si anume TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) a fost stabilit in 1970 de catre Vint Cerf si Robert Kahn.
Protocolul mai sus mentionat face legatura intre diferitele sisteme de operare (Windows, MacOS, Linux etc.) si intre diferitele sisteme hardware oferindu-le posibilitatea de a comunica intr-un limbaj comun, asadar prin intermediul acestui protocol toate sistemele de operare, in esenta toate calculatoarele din intreaga lume puteau comunica intr-un limbaj comun, informatia putand fi receptionata si transmisa indiferent de sistemul de operare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu