duminică, 25 martie 2012

CURS DE EDUCATIE FINANCIARA PARTEA 3


Este foarte clar ca sistemul timp contra bani, nu e cea mai eficienta metoda de a castiga bani. Acest sistem doar iti asigura un venit temporar, mai mare sau mai mic.

Angajatul este sclavul serviciului, pentru ca trebuie sa fie prezent mereu la serviciu ca sa ia bani. Liber profesionistul este sclavul banilor, pentru ca, daca vrea sa castige mai multi bani, trebuie sa munceasca mai multe ore.

Desigur, iti aduce venit si sistemul "timp contra bani", DAR NU ESTE EFICIENT, pentru ca se bazeaza numai pe timpul tau individual, iar tu nu ai la dispozitie decat 24 de ore pe zi. Din cauza asta unui angajat nu i se poate dubla salariul; din cauza asta un liber profesionist nu poate castiga niciodata cat si-ar dori si sa-i mai ramana si timp liber.

Ei sunt prinsi in capcana timp contra bani si nu pot iesi din aceasta capcana, decat daca vor incerca cealalta metoda alternativa: sa puna timpul si banii sa lucreze pentru ei.


Cum se iese din capcana timp contra bani ? Prin VALORIFICARE !

Valorificarea inseamna eficienta. Valorificarea, este calea care iti va aduce din ce in ce mai multi bani si care iti asigura din ce in ce mai mult timp liber. Da-mi voie sa-ti explic ce inseamna valorificare:

Atunci cand ai reusit sa cumperi 5 apartamente, pe care le inchiriezi, inseamna ca tu aplici principiul valorificarii. Inseamna ca ai reusit sa iesi din capcana timp contra bani. Ai pus timpul si banii sa lucreze pentru tine. Castigi destul de bine de pe urma apartamentelor inchiriate si te bucuri de o multime de timp liber !

Ai iesit din capcana ! Asta inseamna adevarata libertate financiara, sa castigi bani si sa ai si destul timp liber !

Un angajat poate castiga multi bani lunar, un liber profesionist poate chiar mai mult, dar ei NU AU LIBERTATE, NU POT DISPUNE DE TIMPUL LOR ASA CUM AR DORI !

Ai inceput sa intelegi diferenta dintre cele doua sisteme ?

Daca nu pui timpul si banii sa lucreze pentru tine, adica daca nu valorifici timpul si banii tai, vei munci toata viata ta pentru bani, vei fi sclavul banilor, fara sa-ti mai ramana timp de care sa te bucuri asa cum vrei tu. Daca irosesti timpul, iti irosesti viata, pentru ca viata este construita din timp.

In limba engleza, la baza cuvantului valorificare ( leverage ) sta cuvantul, parghie ( lever ), care provine la randul sau, dintr-un cuvant din franceza veche care insemna a face mai usor, ceea ce descrie destul de precis puterea valorificarii.

Creste productivitatea prin exploatarea maxima a timpului, a efortului si a banilor, daca vrei sa scapi din capcana timp contra bani !

Atunci cand un angajat obisnuit isi schimba timpul contra bani, venitul sau creste liniar. O unitate de timp este echivalenta cu o unitate de bani. Angajatul castiga 100% din propriul efort.

De exemplu, un functionar castiga bani pentru cele 8 ore de serviciu. Un profesor este platit numai pentru munca pe care o face el singur. Chiar si un liber-profesionist este platit numai pentru munca pe care o face el singur. Un avocat este platit numai pentru munca pe care o face el singur. Un zugrav este platit numai pentru munca pe care o face el singur. Un web designer este platit numai pentru munca pe care o face el singur.

Un arhitect este platit numai pentru munca pe care o face el singur. Un instalator este platit numai pentru munca pe care o face el singur. Un pictor este platit numai pentru munca pe care o face el singur. Un ospatar este platit numai pentru munca pe care o face el singur. Un medic este platit numai pentru munca pe care o face el singur.

Toate acestea sunt exemple in care se vinde timp contra bani. Acesta este sistemul in care angajatii si liber-profesionistii castiga bani: vand timp contra bani. Un om care isi vinde timpul pe bani nu poate munci mai mult de 24 de ore pe zi, ca sa castige mai multi bani.

Si acum intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui chiar tu: preferi sa castigi toata viata ta bani numai in acest sistem?

Daca asta preferi, vei trai toata viata dintr-un venit foarte limitat, iar cea mai mare parte a timpului tau nu iti mai apartine, ci trebuie sa il pui la dispozitia patronului, sefului sau clientilor greu de multumit.

Cum se poate iesi din acest sistem atat de ineficient? Prin VALORIFICARE !

De exemplu, directorul unei fabrici isi valorifica timpul si banii, prin intermediul angajatilor sai. In loc sa castige exclusiv in urma efortului propriu, el primeste o cota parte din efortul tuturor angajatilor. De aceea valorificarea are o putere asa de mare: castigi cate putin din eforturile mai multor oameni.

Henry Ford, inventatorul automobilului, era destul de priceput ca sa construiasca si singur masini. El ar fi putut sa construiasca doua masini pe an si sa castige 100% din efortul propriu. Ar fi schimbat timpul pe bani si ar fi avut un venit.

Ar fi fost eficienta o astfel de munca? Cu siguranta NU ! De ce?Pentru ca ar fi lipsit VALORIFICAREA. Dar, Henry Ford a folosit VALORIFICAREA: a lasat alti oameni sa-i copieze metoda, acestia au construit mii de masini in fiecare an si el a devenit unul din cei mai bogati oameni care au existat vreodata !

Retine regula: nu te vei imbogatii niciodata, daca nu aplici VALORIFICAREA !

Patronii si investitorii castiga foarte multi bani aplicand VALORIFICAREA. Angajatii si liber-profesionistii se chinuie toata viata cu un venit foarte limitat. Probabil o sa te intrebi: eu cum sa devin patron sau investitor, daca nu am multi bani pe care sa-i investesc ?

Raspunsul este foarte simplu: exista sisteme de afaceri care iti permit sa-ti pornesti propria afacere, fara sa dispui de sume mari de bani.

Nu exista afacere profitabila care sa nu foloseasca VALORIFICAREA. Oamenii de afaceri, cei care au castigat averi, sunt cei care aplica VALORIFICAREA. De-a lungul timpului, intreprinzatorii si-au sporit productivitatea si profiturile folosind conceptul de valorificare.

Aceasta este esenta cresterii productivitatii: sa muncesti inteligent, descoperind mijloacele de a face mai multi bani intr-un timp mult mai scurt. J. Paul Getty, cunoscutul miliardar al afacerilor cu petrol, spunea : "Prefer sa castig 1% din efortul a 100 de oameni decat 100% din efortul meu".

Sa castigi bani fara sa aplici VALORIFICAREA inseamna sa muncesti mult. Sa castigi bani aplicand VALORIFICAREA inseamna sa muncesti inteligent.

In aceasta lectie am spus ca exista sisteme de afaceri care iti permit sa-ti pornesti propria afacere, fara sa dispui de sume mari de bani. Maine iti voi prezenta un astfel de sistem de afacere si iti voi explica cum functioneaza.
O viata imbelsugata si implinita este pentru oamenii care si-au propus cu toata seriozitatea sa-si construiasca un alt fel de viata. O viata imbelsugata si implinita este pentru oamenii care au o anumita viziune si o anumita atitudine fata de viitorul lor.

Se inseala amarnic cei care cred ca destinul le este hotarat de altcineva. Fiecare om este capabil sa-si schimbe viitorul, daca asta doreste cu adevarat.

Care este durata unei vieti de om? 70 de ani? 80 sau 90 de ani? Sau mai mult? Ce varsta ai tu acum? 20 de ani? 30 de ani? 40 de ani sau mai mult?

Daca ai 20 de ani, priveste in urma si gandeste-te la ce au insemnat acesti 20 de ani pentru tine. Daca ai peste 30 sau 40 de ani, priveste in urma si incearca sa intelegi ce au insemnat ei pentru tine.

Te multumeste cu adevarat ce ai realizat in anii de pana acum ?

Ai fi vrut sa fie altfel viata ta in acest moment? Daca ai fi vrut sa fie altfel, imi pare rau sa iti spun, dar nu mai poti schimba trecutul. Ceea ce ai facut in anii din urma ramane incrustat pe vecie in granitul timpului.

Asadar, cu trecutul e clar. Trecutul nu-l poti schimba. Prezentul se lasa foarte greu modificat. Dar cum ramane cu viitorul?

Fiintele umane se afla in imposibilitatea sa influenteze trecutul. INSA, FIINTA OMENEASCA are capacitatea extrem de dezvoltata de a modela viitorul !

Gandeste-te: oamenii inca de la inceputurile istoriei, au creat VIITORUL. Prezentul de acum este rezultatul muncii unor oameni care, candva, au dorit sa creeze viitorul. Tu acum poti sa calatoresti cu automobilul pentru ca, odata, in trecut, un om numit Henry Ford a visat sa creeze un viitor. Un om a avut un vis: automobilul. Pe atunci era doar un vis, acum este o realitate.

Daca Thomas Edison nu ar fi inventat becul acum 130 de ani, inca ne-am fi facut treburile la lumina soarelui sau a lumanarii.

Omul are capacitatea extrem de dezvoltata de a crea viitorul. Thomas Edison sau Henry Ford nu s-au nascut cu nimic mai special decat tine. Toti suntem egali la nastere. Toti oameni au capacitatea sa isi creeze viitorul pe care il doresc.

TOTI oamenii au aceasta capacitate, doar ca cei mai multi au primit influente din partea a tot felul de sisteme educationale. Unul dintre aceste sisteme educationale i-a invatat ca cea mai sigura cale de a-ti asigura existenta si un viitor este sa mergi la scoala, sa inveti o meserie si sa ai un loc de munca stabil.

O sa spui ca oamenii trebuie sa si munceasca, altfel s-ar prabusi societatea. Asa este, fara munca nu se poate. Vreau doar sa te gandesti la faptul ca serviciul reprezinta o inventie recenta a umanitatii. Nu au existat dintotdeauna servicii si salarii.

Pana sa se inventeze asa ceva, era absolut normal ca oamenii sa se ocupe cu o afacere si aceasta afacere sa reprezinte sursa lor de venit.

In ziua de azi, datorita unui anume sistem de educatie ( foarte rigid ), in mintea oamenilor s-a inradacinat ideea ca serviciul e calea fireasca, iar afacerile sunt doar o exceptie pentru anumiti oameni, inzestrati cu anumite calitati pentru afaceri. Ei bine, stramosii nostri nu stiau ce e acela serviciu sau ce e acela salariu.

Doar generatiilor recente le-a fost inoculata in creiere ideea de serviciu si munca pentru bani. In realitate, fibra fiintei umane este destinata sa tanjeasca dupa dezvoltare si libertate. Stiu ca e foarte greu sa schimb conceptia serviciului, pentru ca aceasta conceptie le-a fost injectata oamenilor inca din frageda copilarie.

Ma gandesc in acelasi timp ca, daca ai putut citi pana aici si aceste mesaje au o rezonanta cat de mica pentru tine, inseamna ca esti unul dintre acei oameni care isi doresc mult mai mult de la viata.

Simt ca visezi si iti doresti prosperitate. In acelasi timp, parca nu ai curaj sa crezi ca asa ceva se poate realiza. Eu te indemn sa-ti descatusezi dorintele si sa indraznesti sa crezi ca ele se pot realiza !

Iti propun un sistem verificat de peste 50 de ani. Prin intermediul acestui sistem, voi fi alaturi de tine sa-ti construiesti asa cum vrei tu, urmatoarea etapa a vietii tale. Desigur, va fi o munca de durata. Insa gandeste-te ca TU vrei sa-ti creezi un alt viitor.

Miza este pentru urmatorii 2,3,5,10, 20, 40 sau 50 de ani din viata ta. Constructia unei afaceri care sa-ti ofere viata pe care ti-o doresti poate dura cativa ani (intre 1 si 5 ani).

Comparativ cu zeci de ani de prosperitate care vor urma, perioada de 5 ani este foarte mica. Ceea ce iti descriu acum nu este un job, nu este o simpla reteta de castigat bani. Iti prezint CALEA cea mai accesibila prin care iti fauresti O ALTA VIATA. Eu te pot ajuta enorm de mult, numai si numai daca vei gandi la fel ca mine.

In momentul in care te hotarasti sa lucrezi cu mine, va trebui sa ai deja aceasta viziune asupra vietii si asupra afacerilor. Poti ajunge sa ai o viata de vis, poti castiga bani, poti dobandi libertatea financiara, poti renunta apoi la serviciu, poti sa faci tot ce vrei cu tot timpul tau. Vei avea timp pentru toate pasiunile tale, pentru familia ta, pentru calatoriile tale, pentru tot ce vrei tu.

DAR trebuie sa-ti atrag atentia inca de la inceput: fereste-te sa cazi in capcana in care au cazut foarte multi dintre cei care au inceput o afacere pe cont propriu. Prima lor greseala a fost ca au pornit cu ideea sa incerce afacerea. Daca doar incerci, CU CEA MAI MARE SIGURANTA VEI ESUA !

In afacerea pe care ti-o prezint NU trebuie sa incerci. Trebuie doar sa inveti si sa copiezi. Tot succesul tau depinde de cum inveti si copiezi sistemul pe care il preiei de la mine.

Vreau sa fie destul de clar ce iti pot oferi eu: CALEA UNEI ALTE VIETI.

Eu iti voi arata calea, dar restul depinde numai de tine. Va trebui sa mergi in continuare la serviciu (daca il ai cumva), caci vei avea nevoie de bani. Dar, in acest timp, te voi asista si te voi invata cum sa-ti fauresti un alt stil de viata. Aceasta faurire va dura cativa ani, castigurile mari vor veni mai tarziu, dar se merita.

Daca TU ai hotarat sa faci o schimbare radicala in viata ta, cu siguranta vei reusi. Eu te voi invata metodele concrete si verificate de zeci de ani, metode prin care sa-ti realizezi VISUL.

Acest VIS doar TU il cunosti. Poate iti doresti sa fii propriul tau stapan. Poate iti doresti mai multa recunoastere din partea celor din jur. Poate vrei o siguranta mai mare pentru tine si familia ta. Poate vrei sa devii un om extrem de bogat, dar nu stii de unde sa incepi. Numai TU iti cunosti VISUL.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu