marți, 13 martie 2012

Comunicat de presa 21.02.2012

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII


Str. Cristian Popişteanu, nr.1-3, sector 1, cod 010024, Bucureşti
Serviciul de presă: tel: (+4) 021 307 2514; Fax: 307 2513
Bucureşti, 21-02-2012


Comunicat de presă
Dezbaterile pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar, continuă la Ministerul Sănătăţii.



Dezbaterile pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar, continuă la Ministerul Sănătăţii.
Astăzi, echipa ministerului s-a întâlnit cu reprezentanţii Asociaţiei Oraşelor din România. Invitaţia Ministerului Sănătăţii nu a fost onorată, însă, de către Asociaţia Municipiilor.
În timpul discuţiilor, reprezentanţii asociaţiei oraşelor şi-au arătat disponibilitatea de a colabora cu autorităţile medicale pentru elaborarea noii legislaţii.
De asemenea, aceştia susţin varianta în care autorităţile locale au posibilitatea de a decide forma de organizare a unităţilor sanitare pe care deja le administrează încă de anul trecut, în urma finalizării procesului de descentralizare.
În opinia autorităţilor locale, spitalele  ar trebui organizate sub forma instituţiilor publice cu autofinanaţare sau cea a fundaţiilor.
Dezbaterile pe tema elaborării proiectului de act normativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar vor continua şi în această săptămână,conform calendarului de consultări.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu