vineri, 30 martie 2012

30 de modalitati naturale pentru a ne mentine nivelul de energie ridicat!


30 de modalitati naturale pentru a ne mentine nivelul de energie ridicat!
Publicat pe 30 Martie 2012
Intr-o societate in care suntem mereu grabiti este esential sa descoperim modalitati naturale de a ne mentine ridicat nivelul de energie fara sa ne punem in pericol sanatatea.
cum ne mentinem ridicat nivelul de energie1. Tine luminile aprinse. Camerele intunecoase sau cu o lumina slaba ne pot da stari de oboseala sau inertie, pe cand o camera luminata (natural sau artificial) asa cum trebuie ne ajuta sa ne pastram energia
2. Plimba-te in aer liber. O gura de aer proaspat este intotdeauna o metoda eficienta de a ne recapata energia si de a ne revigora simturile.
3. Maseaza-ti lobii urechilor. Desi poate parea ciudat, masajul lobilor ne ajuta sa ne mentinem energia atunci cand suntem obositi sau adormiti.
4. Suna un prieten. Atunci cand ne simtim lipsiti de energie, o discutie cu un amic este exact ceea ce avem nevoie pentru a ne revifora starea de spirit.
5. Mananca gustari sarace in carbohidrati. Fructele slabe in carbohidrati precum zmeura, merele, portocalele si grapefruit-ul sunt extraordinare pentru a ne amplifica energia. La fel, este esential sa evitam in gustari carnea, painea si produsele lactate. 
6. Asculta muzica. Atunci cand ne simtim fara energie este bine sa ascultam muzica ritmata ce ne tine mintea si corpul in miscare.
7. Fa exercitii simple cu degetele de la picioare. Acestea stimuleaza sistemul circulator, oferind organismului un nivel optim de oxigen si persoanei noastre mai multa energie.
8. Razi. Daca ne simtim lipsiti de energie este indicat sa ne uitam la clipuri amuzante sau sa citim ceva amuzant. Rasul ne va stimula mintea si ne va da energie pentru intreaga zi.
9. Inspira-te. Cateodata, cateva vorbe incurajatoare sunt ceea ce avem nevoie pentru a ne recapata energia. Sa citim deci o lucrare care ne inspira sau sa privim un videoclip cu un discurs motivational.
10. Racoreste-te. Mediile calduroase ori cu aer inchis accelereaza oboseala mentala. Daca este nevoie sa ne pastram energia si sa ramanem concentrate sau atenti indicat ar fi sa ne racorim 5 minute afara sau, in cazul in care este vara, sa stam 2 minute sub aparatul de aer conditionat.
11. Aplica presiune in zona superioara din spate a gatului. Daca ne folosim de varful degetelor pentru a masa aceasta zona a gatului cateva minute ne vom recapata imediat energia.
12. Mesteca guma mentolata fara zahar. Guma fara zahar nu ne afecteaza dantura in timp ce aroma de menta ne ajuta sa ne improspatam.
13. Fa exercitii usoare la fiecare doua ore. Daca o data la doua ore reusim sa luam o pauza si sa ne plimbam putin sau sa facem cateva exercitii ne vom pune sangele in miscare si vom simti cum corpul nostru capata mai multa energie.
14. Fa exercitii de respiratie. Atunci cand tragem adanc aer in piept reusim sa reducem stresul (sursa de oboseala) si sa crestem nivelul de oxigen din organism. Tehnica folosita poate fi extrem de simpla – inspiram 5 secunde, ne tinem respiratia 5 secunde, expiram 5 secunde si totusi plina de beneficii. De asemenea, tehnici mai elaborate au efecte benefice mult mai mari.
15. Fa exercitii dimineata. Important este sa avem o viata sanatoasa, sportiva. 30 de minute de exercitii dimineata ne vor da energie pentru intreaga zi si ne vor ajuta sa fim mai fericiti, dar si mai eficienti..  
16. Mananca trei mese principale pe zi. Ne putem controla nivelul de energie daca ne hranim sanatos la ore fixe.
17. Fii altruist. Daca facem zilnic fapte bune ne vom simti mai fericiti, satisfacuti, entuziasti si deci mai plini de energie.
18. Fa stretching. Atunci cand ne simtim obositi putem sa ne ridicam in picioare, sa indreptam mainile spre cer, apoi sa ne aplecam si sa ne atingem degetele de la picioare, iar apoi sa ne rasucim din talie. La fel, anumite exercitii de yoga  pot reduce oboseala si creste nivelul de energie.
19. Evita sa te uiti la televizor noaptea. Radiatiile provenite de la televizor sunt extrem de obositoare pentru organismul uman si nu il lasa sa se odihneasca asa cum trebuie pe timpul noptii.
20. Dormi un sfert de ora dupa-amiaza. Un somn scurt dupa-amiaza ne ajuta sa ne restabilim nivelul optim de energie si nu ne dezechilibreaza ciclul normal de odihna.
21. Scade consumul de zahar. Zaharul poate sa cauzeze fluctuatii ale nivelului de energie din organism si sa ne faca sa ne simtim, la un moment dat in zi, extenuate. 
22. Mananca putin si des. Daca ne obisnuim sa mancam mai putin si mai des vom evita oboseala cauzata de digestia unei mese copioase.
23. Consuma mai putina cafea/bautura energizanta. Desi cafeaua ne poate da energie, aproape de finalul zilei ne face sa ne simtim mai obositi decat ar trebui. Cafeaua nu ar trebui eliminata, insa nu ar trebui consumata mai mult de o cana pe zi
24. Ia vitamine. Este extrem de important sa ii asiguram organismului necesarul zilnic de vitamine, in special, vitamina B, vitamina C, vitamina D, seleniu, riboflavina, niacina, acid folic etc.
25. Hidrateaza-te. Trebuie sa bem multa apa deoarece deshidratarea poate cauza oboseala prin ingrosarea sangelui (o circulatie mai lenta). Asadar, band apa ne fluidizam sangele si capatam o atitudine plina de energie.
26. Schimba-ti sosetele de mai multe ori pe zi. Desi acest obicei poate parea bizar, este extrem de eficient. Daca avem o zi plina si trebuie sa mergem mult pe jos, putem sa luam la noi o pereche de sosete si sa ne schimbam undeva pe la jumatatea zilei. Ne vom simti improspatati si vom capata energia necesara pentru a ne duce la bun sfarsit ziua.
27. Poarta culori deschise. Acest lucru este legat de proiectarea propriei atitudini asupra oamenilor din jur si inversul ei. Daca purtam culori inchise, sobre, vom proiecta o atitudine sobra si ceilalti ne vor raspunde tot cu o atitudine sobra. Daca vom purta culori deschise, vesele, vom proiecta aceasta atitudine asupra semenilor si ni se va raspunde la fel, lucru ce ne va ajuta sa devenim mai voiosi si plini de energie.
cum ne mentinem ridicat nivelul de energie28. Examineaza-ti emotiile. Stresul, depresia sau alte emotii negative pot avea un impact major asupra nivelului nostru de energie. Oboseala este strans legata de cum ne simtim in interiorul nostru si de aceea emotiile nu trebuiesc neglijate.
29. Pierde din greutate. Daca reusim sa pierdem gradat cateva kilograme (in plus) nu ne vom mai obosi atat de mult, ne vom recapata tonusul si vom avea mai multa energie.
30. Aranjeaza-te. Atunci cand ne simtim bine in propria piele si suntem aranjati devenim ca prin magie plini de energie! Cand aratam bine la exterior, acest lucru se resimte si in starea noastra de spirit.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu