marți, 4 decembrie 2012

Cinci pasi pentru a-ti creste increderea in tine



1. Ai grija de pozitia corpului tau. Tine spatele drept, privirea inainte si nu in jos, mergi hotarat si vei simti cum interiorul tau se schimba: ai mai multa incredere in tine, iti propui noi obiective si ai mari sanse sa ti le indeplinesti. Doar cu o pozitie corecta a corpului.
2. Preia controlul deliberat asupra gandurilor si emotiilor tale. Daca ai putea sa-ti aduci aminte de un moment in care te simteai plin de incredere in tine, ar fi excelent sa-l rememorezi mereu, te va ajuta. Daca nu, macar adu-ti aminte de un moment in care te simteai multumit sau fericit. Automat vei simti emotii pozitive iar emotiile pozitive iti vor schimba viata in bine.
3. Cand simti ca nu ai incredere in tine, alege ceva din afara ta asupra caruia sa te concentrezi, de exemplu: examinează o usa, uita-te la textura sa, la forma sau culori, intreaba-te cine a facut-o si alte lucruri de acest gen. Cel mai important lucru este sa nu-ti focusezi atentia asupra ta.
4. Increderea in sine, cand te afli intr-un grup mai mare de oameni, poate este mai greu de gasit, deoarece nu iti este clar ce anume trebuie sa faci ca sa dai bine in acele situatii. In acest caz, concentreaza-te asupra scopului din acel moment. Daca iti face placere sa stai cu acei oameni, fa-i sa se simta confortabil in prezenta ta, afla informatii, realizeaza contacte business etc. Este mult mai dificil sa te simti plin de incredere in tine daca mintea ta este ocupata cu cine stie ce obiectiv de realizat.
5. Cauta ajutor daca ai nevoie. Un psiholog te poate ajuta sa-ti regasesti increderea in tine rapid. Mult succes!
Mihaela Popa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu