sâmbătă, 1 septembrie 2012

7 pasi spre atingerea potentialului maxim


De ce ne este atat de usor sa ne criticam si sa ne spunem ca nu suntem suficienti de buni si atat de greu sa credem in potentialul nostru? Atunci cand ai nevoie de putina inspiratie si simti ca viata ta a luat-o in directia gresita, poti incerca urmatoarele.

1. Reflecta asupra vietii
Acorda-ti cateva minute pe zi in care sa stai departe de televizor, telefon mobil, prieteni, colegi, familie, etc., timp in care sa meditezi asupra propriei vieti. Analizeaza, imagineaza-ti, viseaza, vizualizeaza, cantareste, gandeste. Gandeste-te la trecut, prezent si viitor. Afla care iti sunt punctele forte, unde te vezi peste 5 ani, 10 ani, etc. Atunci cand iti acorzi timp de gandire, vei descoperi multe lucruri de care nu aveai habar. Vei dobandi un alt nivel de intelegere a lumii inconjuratoare. Scopul acestui exercitiu este de a intelege incotro te indrepti, ce iti doresti de la viata, la ce aspecte mai trebuie sa lucrezi, cum poti ajunge in directia dorita.

„E timpul sa traiesti viata pe care ti-ai imaginat-o” – Henry James

2. Devino optimist
Fiecare gand negativ te impiedica sa inaintezi, sa evoluezi. Elibereaza-te de gandurile negative si nu permite limitarilor mentale sa te opreasca din drum. Gaseste partea pozitiva a oricarei situatii.

„Nu poti schimba directia vantului, dar poti reorienta panzele” – autor necunoscut
„Ceea ce percepem drept incercare amare ale sortii, adesea sunt binecuvantari deghizate.” – Oscar Wilde

3. Stabileste un obiectiv
Obiectivele iti ofera o directie si un scop in viata. Daca nu ai niciun obiectiv, traiesti fara sa stii pentru ce. Iesi din zona de confort. Stabileste-ti un obiectiv curajos.

„Cu cat visezi mai mult, cu atat ajungi mai departe.” – Michael Phelps
„Obiectivele pe termen lung te feresc de frustrarile esecurilor pe termen scurt.” – James Cash Penney

4. Alege-ti modele bune in viata
Alege oameni care sa te inspire. Invata de la acestia si incearca sa devii asemenea lor. Stabileste standarde inalte, altfel vei prelua doar obieceiuri rele.

5. Fii recunoscator
Fii recunoscator pentru toate oportunitatile. Fii recunoscator pentru momentul prezent. Doar asa vei atrage si alte lucruri bune in viata ta.

6. Nu te opri niciodata din invatat
Daca ai terminat scoala, nu inseamna ca trebuie sa te opresti vreodata din invatat. Continua sa inveti lucruri noi in fiecare zi. Fii deschis la nou. Absoarbe orice informatie si continua sa cresti.

„Nu exista bogatie mai mare decat cunoasterea sau saracie mai mare decat ignoranta.” – autor necunoscut

7. Accepta schimbarea
Este imposibil sa iti atingi potentialul maxim daca nu esti dispus sa te schimbi. Adapteaza-te si evolueaza! Schimbare este benefica si este incitanta.

„Nu poti descoperi noi taramuri fara sa accepti ca vei pierde din vaz uscatul multa vreme.” – Andre Gide

„O conditie esentiala pentru cresterea eficienta este sa fii deschis la minte. Dorinta de a descoperi noi informatii, noi puncte de vedere, noi idei si noi posibilitati este esentiala.” – F. David.

Sursa: PickTheBrain

12 motive pentru a nu renunta niciodata


Cu totii am trecut pe acolo: teama de necunoscut ne determina sa renuntam. Uneori renuntam chiar inainte sa ne apucam efectiv de treaba, iar alteori renuntam chiar inainte sa reusim. Data viitoare cand vei simti ca iti este imposibil sa izbutesti, reciteste urmatoarele motive temeinice pentru care nu ar trebui niciodata sa renunti.

 

1. Atata vreme cat esti in viata, orice este posibil
Atata vreme cat traiesti, esti sanatos si ai libertatea sa faci ce vrei, poti reusi orice iti propui.

2. Fii realist
Daca renunti prea usor, inseamna ca nu vei realiza nimic semnificativ in viata. Orice merita cu adevarat va necesita un efort considerabil. Trebuie sa muncesti pentru a obtine satisfactia dorita. Nimic nu ti se va intinde pe tava.

3. Esti mai puternic decat crezi
Nu ii lua in considerare pe cei care incearca sa te impiedice sa iti realizezi obiectivele. Tu detii controlul si tu ai puterea.

4. Dovedeste-ti tie ca poti
Vrei sa fii tinut minte ca fiind cel slab, care renunta usor? Dovedeste lumii si tie insuti ca esti puternic si ca POTI realiza orice iti propui. Nu poti esua decat daca renunti.

5. Daca cineva a mai facut acel lucru inainte, inseamna ca este posibil
Daca altcineva a putut, atunci si tu poti. Chiar daca exista o singura persoana in lume care a mai realizat ceea ce iti doresti tu sa realizezi, inseamna ca ai un motiv temeinic sa continui.

6. Crede in visele tale
Daca tu nu crezi in visele tale, nu te astepta sa fii sustinut de altii. Nu permite nimanui sa iti distruga visele.

7. Sunt alti oameni mult mai nefericiti ca tine
Oricat de nefericit ai fi in momentul de fata, gandeste-te ca exista oameni mult mai putin norocosi in lume.

8. Poti schimba lumea
Daca iti doresti sa schimbi lumea in bine, orice actiune, oricat de neinsemnata, va face diferenta.

9. Cine nu risca, nu castiga
Daca vrei sa stai in siguranta, sa ramai in zona de confort si sa nu iti infrunti niciodata temerile, atunci nu, nu vei reusi. Nu va fi usor sa iti depasesti limitele si sa iti invingi fricile, insa va merita pe deplin.

10. Chiar meriti sa fii fericit
Nu permite nimanui sa iti spuna altceva. Meriti sa fii fericit si sa ai succes. Daca vei crede cu adevarat acest lucru, vei ajunge la destinatie victorios.

11. Ii poti inspira pe altii
Prin faptul ca nu vei renunta chiar cand lupta este grea, ii vei inspira si pe ceilalti oameni din jurul tau.

12. Esti atat de aproape de reusita
De cele mai multe ori, atunci cand suntem dispusi sa renuntam ne aflam atat de aproape de atingerea obiectivului. Invinge-ti temerile si mergi mai departe. Nu uita cat de departe ai ajuns pana in prezent si cat de mult ai muncit pentru a ajunge aici.

Nu renunta niciodata!